Tuorein sisältö

JOKin pelivatkain 35 - SimCity ja virtuaalikaupunkien lumo

27.04.2021 klo 09.00 | Luettu: 1684 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Olipa kerran pelto. Pellolle ilmestyi tönö. Tönöstä kasvoi taajama, kylä, kaupunki ja metropoli. Tuli tornado, sitten Godzilla. Rikolliset mellastivat tehtaan takapihalla, kunnes poliisi pamputti taas. Veroprosentti seilasi ylös, alas ja kaikilla oli kivaa, etenkin pormestarilla. Oli ihanaa olla jumala. Tai ainakin pormestari.

Vuonna 1989 julkaistu SimCity oli peli, jota oli todella vaikea saada julkaistua. Peliyhtiöt eivät uskoneet, että pormestarisimulaatio kiinnostaisi ketään. Höpön höpön sanoi Will Wright ja maailma sai Simit ja Cityn. Miten se ihan originaali ensimmäinen (tai no, Amigan, ei se C64-versio) SimCity toimii tänään?


Suora linkki: https://youtu.be/YtARVm1IUKw

Pelivatkain-videosarjassa sukelletaan hissukseen ja hyvin satunnaiseen tahtiin JOKin pelihistorian varrelta löytyviin peleihin, jotka lienevät valtaosin 8- ja 16-bittistä strategiaa, seikkailua ja simulaatiota. Toki retropelimatkan varrelle osua myös tunnetumpia yleisönsuosikkeja.
Pelivatkaimet pelataan ja tallennetaan livenä ilman sen kummempia leikkailuja, ellei jokin mene ihan katastrofaalisesti pieleen.

Kaikki Pelivatkain-sarjan jaksot
Tilaa kanava tästä klikkaamalla
Onhan Retro Rewind jo tilattu?
https://retrorewind.fi/tilaa

Checkpoint TV esittää: JOKin Pelivatkain
(C) 2021 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/

Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku

SimCity
Tekijä / julkaisija:Maxis / Infogrames (1989)
Alustat: Acorn 32-bit, Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, BBC Micro, CDTV, Commodore 64, DOS, Electron, FM Towns, Macintosh, OS/2, Palm OS, PC-98, Sharp X68000, SNES, Symbian, Wii, Windows, Windows 3.x, ZX Spectrum


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< EA:takin kiiteltiin ... Kymmenet tuhannet fa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova