Tuorein sisältö

Epicin hankintahuuma jatkuu - nyt ostoslistalle pääsi taiteilijoiden suosima ArtStation-sivusto ja sivusto koki välittömästi yhden ison muutoksen

01.05.2021 klo 14.00 | Luettu: 1637 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenEpic Games jatkaa edelleen Fortnite-miljardiensa käyttämistä mutta ostoskeskusten tai muiden pelinkehittäjien sijaan tällä kertaa ostoslistalle päätyi hieman erikoisempi hankinta, nimittäin taiteilijoiden suosima portfolio-sivusto ArtStation.

Hankinta ei ehkä heti kuulosta osuvan suoraan Epicin omaan toimialaan mutta sivusto on myös paljon pelialan ammattilaisten kuten konsepti- ja 3D-taitelijoiden käytössä sekä sen kauppapaikalta löytyy myös paljon valmiita materiaaleja peleihin.

Kaupasta kertovan tiedotteen yhteydessä Epic mainitsikin ArtStationin toimivan yhä itsenäisenä omana alustanaan mutta tiukassa yhteistyössä Unreal-pelimoottorin kehitystiimin kanssa. Tämän yhteistyön tarkoituksena on Epicin mukaan antaa luovalle yhteisölle entistäkin laajemmat työvälineet, resurssit sekä yhteistyöverkostot.

Epic kuitenkin hankinnan jälkeen teki sivustolle myös kaksi muutosta, mutta ne tuskin ainakaan haittaavat sivuston käyttäjiä. Merkittävin näistä muutoksista on se, että Epic tiputti välittömästi ArtStation Marketplace -myyntipaikan ottaman osuuden samaan linjaan Epic Games Storen kanssa eli vanhan 30 prosentin sijaan jatkossa myyjien tarvitsee maksaa vain 12 prosenttia sivustolle.

Maksullisen ArtStation Pro -jäsenyyden omistajilla provisio tippuu entisestään ja 10 dollaria kuussa jäsenyydestään maksaville 8 prosenttia. Sivuston ottama provisio tippuu vielä lisää niillä myyjillä, jotka hoitavat oman mainostuksensa ja on näille enää vain 5 prosenttia.

Tämän lisäksi Epic teki sivuston ArtStation Learning -videokirjaston kokonaan kaikille ilmaiseksi katsottavaksi vuoden 2021 loppuun saakka. Videokirjastosta löytyy opasvideoiden lisäksi myös kaikenlaisia mielenkiintoisia esitelmiä kuten vaikkapa luento legendaarisen Industrial Light & Magicin tehostevelhoilta.

Lähde: PC Gamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Activision siirtää C... Huhu: Hitman-pelinke... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova