Tuorein sisältö

Parempi jatkossakin miettiä mitä suustaan päästelee - Riot alkaa nauhoittamaan Valorant-keskusteluja karsiakseen pelistä myrkylliset häiriköt

02.05.2021 klo 17.00 | Luettu: 1750 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelinkehittäjä Riot on ilmoittanut päivittäneensä yksityisyyskäytäntöjään niin, että pelifirma voi jatkossa tallentaa ja arvioida pelaajien äänikeskusteluja häirintä tapauksissa. Uusi valvontakäytäntö tulee voimaan pelistudion Valorant-räiskinnässä ja vaikka uusi yksityisyyskäytäntö pätee kaikkiin pelinkehittäjän peleihin, niin Riotin mukaan tällä hetkellä suunnitelmissa on käyttää valvontaa vain ja ainoastaan Valorantissa.

Käytännössä äänichattiä tallennetaan sekä sen sisältöä arvioidaan pelinkehittäjän mukaan vain ja ainoastaan silloin kun toinen pelaaja jättää raportin häiritsevästä tai loukkaavasta käytöksestä ääniviestikanavilla. Tällöin oleellinen äänidata tallennetaan alueelle, jolla pelitili on tehty ja sen sisältö arvioidaan mahdollisten toimien varalta.

Riot haluaa painottaa sitä, ettei aktiivisesti seuraa tai kuuntele pelaajien välistä keskustelua, vaan nauhoittaa äänikeskusteluja vain, jos joku raportoi häirinnästä. Äänidatan tarkastamisen jälkeen, huolimatta siitä onko kyseessä rangaistava käytös vai ei, niin Riot ilmoittaa poistavansa sen kokonaan.

Tech Crunch -sivustolle antamassa haastattelussa Riotin Weszt Hart ja Chris Hymes kertovat pelinkehittäjän vielä työskentelevän äänidatan arvioimiseen käytettyjen työkalujen parissa mutta heidän mukaansa kyseessä todennäköisesti tulee olemaan vähintäänkin osittain automatisoitu prosessi.

Hart ja Hymes kertovat Riotin tiedostavan automatisoitujen valvontajärjestelmien tuomat ongelmat, kuten epätasaisen valvonnan ja tämän vähentämiseksi he kertovat valvonnan jatkossakin sisältävän perinteistä ihmisten tekemää moderointia.

Pelin pelaajakunta on ottanut ilmoituksen vastaan ristiriitaisesti, sillä vaikka osa pelaajista kiitteleekin Riotin vihdoinkin toimivan peliä vaivanneen myrkyllisen ilmapiirin siistimiseksi, niin toiset pelkäävät järjestelmää käytettävän muiden pelaajien epäreiluun ilmiantamiseen kontekstista irrotettujen sanojen vuoksi. Tätä tietenkin voi pyrkiä välttämään yksinkertaisin varokeinoin, kuten vain käyttäytymällä ystävällisesti muita pelaajia kohtaan.

Valorantin ympärillä on jo sen betasta lähtien pyörinyt syytöksiä siitä, että sen pelaajakunnan vihamielinen ja myrkyllinen osa ajaa uudet pelaajat pois pelin parista, joten nähtäväksi jää pystyykö Riot kääntämään pelin maineen uuden valvontakeinon avulla.

Lähde: Kotaku

V2.fi | Mikko Seppänen
< CD Projekt Redin pom... Iloisesta McDonald's... >

Keskustelut (1 viestiä)

destev

03.05.2021 klo 23.32

Kommentti ystävällisestä käyttäytymisestä samassa yhteydessä kontekstista poistettujen sanomisien kanssa on kyllä vähintäänkin typerä. Jälkimmäinen tarkoittaa nimenomaan sitä että ystävällisen kontekstin poiston jälkeen yksittäinen kommentti tai sana voi näyttää todella pahalta, vaikka olisi täysin viaton.

Tässä pieni esimerkki: "Tummaihoisia ihmisiä sanottiin neepereiksi menneisyydessä, mutta nykyään sitä pidetään rasistisena ja täysin hyväksyttämättömänä ilmaisuna."

Pitäisi olla selvää miten yksittäisen lauseen poisto kontekstistaan voi muuttaa sanomaa todella pahaksi ja nimenomaan se on tuon kannanoton pointtina. Sitä vastaan ei voi puolustautua käyttäytymällä nätisti. Esimerkkini on aika äärimäinen, mutta niitä löytyy lukemattomia ihan ihmisten normaalista puheesta puhumattakaan mistään räiskintäpelin kilpailuhenkisestä kommentoinnista.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova