Tuorein sisältö

CD Projekt Redin pomot käärivät miljoonabonukset huolimatta Cyberpunk 2077:n ongelmista

02.05.2021 klo 14.00 | Luettu: 1561 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenHuolimatta Cyberpunk 2077 -pelin vähintäänkin kivikkoisesta julkaisusta, peli onnistui siivittämään puolalaisen CD Projektin sen kaikkien aikojen parhaaseen tulokseen. Tämä taas Bloomberg-sivuston raportin mukaan tuotti muhkean summan pelifirman johdon ja työntekijöiden välillä jaettavia tulosbonuksia.

CD Projektin vuosikatsauksen mukaan 20 prosenttia firman tuloksesta on osoitettu tulosbonuksiin, joista 10 prosenttia jaetaan firman työntekijöiden ja 10 prosenttia firman johdon välillä. Ennätystuloksen myötä tämä tarkoittaa, että tänä vuonna firma on kaiken kaikkiaan jakamassa 865 työntekijälleen 29,8 miljoonaa dollaria bonuksina.

Vaikka keskimäärin laskettuna bonusten suuruus työntekijää kohden on kiitettävät 34 tuhatta dollaria, niin käytännössä Bloomberg-sivuston lähteiden mukaan osa kehittäjistä tulee samaan vain noin 5000-9000 dollarin välillä olevan bonuksen ja pidempiaikaisilla työntekijöillä se todennäköisesti tulee olemaan jotain 15-20 tuhannen dollarin välillä. Esimiestehtävissä toimivat tulevat saamaan tästä vielä todennäköisesti korkeammat bonukset mutta niitä lähteet eivät osanneet arvioida.

Kuitenkin yksittäisten työntekijöiden bonukset kalpenevat CD Projektin johdolle jaettavien välillä, sillä vain viidestä henkilöstä koostuva johtokunta tulee jakamaan keskenään noin 28 miljoonan dollarin bonuksen. Viime viikolla sijoittajille suunnatussa puhelussa firman toiselta toimitusjohtajalta Adam Kicinskiltä kysyttiin ovatko johdon saamat suuren bonukset sopivia, kun ottaa huomioon pelin ongelmat. Kicinskin kertoi johdon bonusten olevan firman sopimuksissa näin määriteltyjä ja niiden aina olleen sidottuja firman tulokseen.

Samassa puhelussa Kicinski kuitenkin myönsi firman kuitenkin jatkossa tarkastelevan bonusten jakamista tarkemmin sekä samalla myös uudelleen arvioivansa matalampien työtehtävien, kuten pelitestauksen palkkausta, tuodakseen sen lähemmäksi pelialan standardeja.

Syynä tähän voi hyvinkin olla se, että useat Bloombergille puhuneet firman työntekijät kertoivat olevansa tyytymättömiä bonuksiin. Jos firman johto olisi suostunut viivästyttämään peliä ja hiomaan sitä vielä lisää, kuten ilmeisesti useampia pelin kehittäjätiimistä toivo, olisi peli voinut myydä entistäkin enemmän ja täten nostaa myös pienimpiä jaettuja tulosbonuksia.

CD Projekt kertoi maaliskuun lopussa pyrkivänsä tekemään pelit jatkossa eri tavalla mutta se miten tämä vaikuttaa esimerkiksi juurikin työntekijöiden ja johdon välisiin hieman epäsuhteessa oleviin bonuksiin jää vielä kuitenkin nähtäväksi.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Konami ilmoitti jätt... Parempi jatkossakin ... >

Keskustelut (3 viestiä)

maker

03.05.2021 klo 10.12 2 tykkää tästä

floppipelin tekijät sai palkinnon kun teki bugisen pelin.heh heh hee.
lainaa
RöllinVeli

03.05.2021 klo 12.25 8 tykkää tästä

maker kirjoitti:
floppipelin tekijät sai palkinnon kun teki bugisen pelin.heh heh hee.


Alkaa olemaan aika väsynyttä tää sun trollailu. Joko kaljarahat loppui? Floppielämän elänyt epäonnistunut trolli.
lainaa
Morkula

04.05.2021 klo 17.58 2 tykkää tästä

Käyttäisivät nuokin röyhkeällä kusettamisella tienatut miljoonat pelin pikaiseen korjaamiseen. Jos sen jälkeen miljoonia jää jäljelle, jakakoot sitten miten lystäävät.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova