Tuorein sisältö

Ubisoft ja Riot Games perustavat yhteisen tutkimusprojektin, jonka tarkoituksena on luoda ''positiivisempia pelaajayhteisöjä''

16.11.2022 klo 23.30 | Luettu: 914 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Ubisoft ja Riot Games on julkistaneet uuden yhteisen tutkimusprojektin, jonka tarkoituksena on kehittää tekoälyyn pohjautuvia moderointityövälineitä ja niiden avulla auttaa rakentamaan positiivisempia sekä inklusiivisempia pelaajayhteisöjä.

Zero Harm in Comms -nimellä kulkeva tutkimusprojekti on Riot Gamesin sivuilla julkaistun tiedotteen mukaan ensimmäinen askel pelialan ulkopuolelle ulottuvassa projektissa, jonka tarkoituksena on auttaa kaikkia jotka pelaavat videopelejä.

Tutkimusprojektissa molempien pelifirmojen peleistä kerätään anonymisoitua dataa, jonka avulla luodaan tekoälymalleja jotka pystyvät jatkossa paremmin tunnistamaan ja tarvittaessa pienentämään häiritsevää käytöstä peleissä. Yhdistämällä dataa Ubisoftin laajasta pelikatalogista sekä Riot Gamesin erittäin kilpailuhenkisistä peleistä, pelifirma uskovat pystyvänsä rakentamaan mahdollisimman laajan ja monipuolisen järjestelmän.

Ubisoftin sivuilla julkaistussa artikkelissa tutkimusprojektin vetäjinä toimivat Yves Jacquier ja Wesley Kerr avaavat hieman vielä tarkemmin käytännön toiminta kuten sitä, kuinka chattilogeista tullaan poistamaan kaikki mahdollinen yksilöivä tieto pelaajista ja sen jälkeen luokittelemaan ne eri kategorioihin, kuten neutraaliin, seksistiseen tai rasistiseen puheeseen.

Pelifirmojen yhteinen projekti on ollut työn alla jo kuusi kuukautta ja yritykset lupaavatkin jakaa tuloksiaan sekä tietoa mahdollisista seuraavista vaiheista ensi vuoden puolella.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Microsoft tarjoaa pi... Kehuja keräävä Immor... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova