Tuorein sisältö

PlayStation-pelaajat joutuvat taas leikkimään keskenään - Borderlands 3 saa pian crossplay-tuen mutta ei Sonyn konsoleilla

28.05.2021 klo 22.30 | Luettu: 793 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelinkehittäjä Gearboxin toimitusjohtaja Randy Pitchford paljasti eilen Twitterissä Borderlands 3 -pelin saavan uuden päivityksen myötä pian eri alustojen välisen täyden crossplay-tuen. Ikävä kyllä tukea ei kuitenkaan tulla näkemään Sonyn konsoleilla, sillä Pitchfordin mukaan kehittäjä joutui julkaisijan pyynnöstä poistamaan tuen saadakseen päivityksen sertifioitua PlayStation-konsoleilla.Tämän tarkemmin Pitchford ei tilannetta avannut mutta Sony on tunnetusti suhtautunut äärimmäisen nihkeästi eri alustojen ja etenkin eri konsolien väliseen crossplay-tukeen, käyttäen virallisena syynä mahdollisia turvallisuusriskejä sekä ettei firma voi taata pelikokemuksen laatua PlayStation Networkin ulkopuolella.

Kuitenkin Epic Gamesin ja Applen välinen oikeustaistelu Fortnite-pelin tiimoilta on tuonut julki myös yksityiskohtia liittyen Sonyn vaatimuksiin ja suhtautumiseen crossplay-peleihin. Oikeudessa on nähty muun muassa viestejä Sonyn Gio Corsilta, joissa tämä kommentoi ettei kukaan crossplayta ajava pelinkehittäjä ole pystynyt kertomaan miten pelituki auttaisi suoraan PlayStationin liiketoimintaa.

Tätä koskien oikeudenkäynnin yhteydessä nähtiin myös otteita Sonyn ja Epicin Gamesin välisestä Fortniten crossplaytä koskevasta sopimuksesta, joka takaa Sonylle osuuden pelin mikromaksuista saatavista tuloista jos pelaajat käyttävät rahaa muilla alustoilla.

Borderlands 3 ei itsessään sisällä varsinaisesti mikromaksuja mutta peliin on kuitenkin tarjolla DLC-lisäsisältöä eikä julkisuuteen ole vielä tullut tietoja siitä, onko Sonylla esimerkiksi muunlaisia rahallisia vaatimuksia crossplay-tuen mahdollistamiseksi peleissä joissa Fortnite-tyylinen sopimus ei ole mahdollista.

Tarkkaa aikataulua crossplay-tuen saapumiselle Borderlands 3:n ei vielä ole mutta toistaiseksi ainakin vaikuttaa siis siltä, että vaikka päivityksen jälkeen Xbox-konsolien sekä PC-, Mac- ja Stadia-alustojen pelaajat voivat pelata peliä yhdessä, niin PlayStation-käyttäjät joutuvat pelaamaan vaan keskenään.

Lähde: Destructoid

V2.fi | Mikko Seppänen
< Castlevania-pelisarj... Kehuttu tosiaikastra... >

Keskustelut (1 viestiä)

Ari

29.05.2021 klo 10.49 1 tykkää tästä

ei vois vöhempää kiinostaa koko nettipeli
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova