Tuorein sisältö

Sony ostaa pätkäytti Suomen vanhimman pelitalon Housemarquen

29.06.2021 klo 14.15 | Luettu: 1545 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Vuonna 1995 perustettu Housemarque on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva pelitalo, joskin firma on vain muutaman kuukauden Remedyä vanhempi. Nyt Remedy on tosin Suomen vanhin itsenäinen pelitalo, sillä Sony löi rahat tiskiin ja osti pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa.

Housemarquen tarina yltää itse asiassa vuotta 1995 kauemmas, sillä yhtiöhän syntyi kun kaksi vieläkin vanhempaa pelikehittäjää yhdistyi. Bloodhouse ja Terramarque loivat yhdessä nahkansa uudelleen ja muuttuivat Housemarqueksi, jonka taival on ollut pitkä ja täynnä niin pettymyksiä, epäonnistumisia kuin hienoja hetkiä ja hittipelejä. Monen hapuilun jälkeen luottokumppaniksi kuitenkin vakiintui Sony, jonka eri alustoille suomalaisstudio on tehnyt kerta toisensa jälkeen loistavia ja viihdyttäviä pelejä.

Jatkossa House kuitenkin urakoi osana PlayStation Studiosia.

Studiopääjehu Ilari Kuittinen ynää, että ”tämän myötä studiomme tulevaisuus on selkeä ja voimme jatkaa kunnon pelien kehittämistä luottavaisin mielin.”

Sony on julkassut viisi Housemarquen kuudesta edellisestä pelistä, joten onhan kumppanuuden vahvuus aika selkeää. Isot peukut houselaisille ja etenkin sen osakkeenomistajille, jotka saavat toivottavasti kunnon vastineen vuosikymmenten sitkeälle uskolleen, samoin kuin niille tuskan hetkille, kun pääomistajat takasivat firman toiminnan jatkumisen laittamalla talonsa, autonsa ja sukulaisten talot pankkilainojen vakuudeksi.

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Avatar uudisti grafi... Microsoft Storeen so... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova