Tuorein sisältö

Onko tässä pysyvä ja yksinkertainen tee-se-itse-korjauskeino Nintendo Switchin Joy-Con-ohjainten drift-ongelmiin?

14.07.2021 klo 17.30 | Luettu: 5232 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenNintendon Switch- ja Switch Lite -konsolien Joy-Con-ohjainten niin sanottu drift-ongelma, jossa analogisauva rekisteröi liikettä myös silloin kun siihen ei kosketa, on tässä vaiheessa johtanut jo joukkokanteeseen sekä Nintendo-pomon anteeksipyyntöön.

Joissain maissa Nintendo on myös luvannut korjata ilmaiseksi drift-ongelmista kärsivät ohjaimet mutta esimerkiksi Suomessa näin ei ole. Sen vuoksi Youtube-käyttäjä Victorstkin löytämälle uudelle yksinkertaiselle ja mahdollisesti pysyvälle drift-ongelmien korjauskeinolle voikin olla kysyntää.

Victorstkin mukaan drift-ongelman taustalla on ohjainten analogisauvojen metalliosien löystyminen ajan myötä, jonka seurauksena ohjain alkaa menettää tarkkuuttaan ja joka voi myös päästää tunnistimien väliin helpommin pölyä sekä muuta likaa. Todisteena teoriastaan Victorstk näyttää kuinka ohjaimissa ei tapahdu driftiä silloin kun sen taustaa painaa voimakkaammin.

Onneksi Victorstk myös keksi ongelmaan todella yksinkertaisen ratkaisun, joka on yksinkertaisesti noin yhden millimetrin paksuisen paperin tai pahvinpalan lisääminen analogisauvan taakse, joka tuo sopivasti lisäpainetta analogitikulle ohjaimen ollessa kiinni. Korjauskeino vaatii tietenkin Joy-Con-ohjaimen avaamisen, mikä mitätöi takuun, mutta muuten tekniseltä osaamiseltaan ratkaisu on naurettavan yksinkertainen.

Victorstkin mukaan hänen korjaamansa ohjaimet eivät ole useampaan kuukauteen enää osoittaneet drift-ongelmia, joten jos drift-ongelmat vaivaavat niin kannattaa tutustua alla löytyvään Victorstkin videoon, jolla hän esittelee korjaustapaansa.Lähde: NintendoLife

V2.fi | Mikko Seppänen
< Google yrittää houku... Tältä näyttää TAG He... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova