Tuorein sisältö

Syy uudistetun PlayStation 5 -mallin kevyempään painoon selvisi - Sony pienensi merkittävästi konsolin jäähdytyselementtejä

29.08.2021 klo 17.00 | Luettu: 3677 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Sony toi aiemmin tässä kuussa hiiskumatta markkinoille Australiassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa päivitetyn version PlayStation 5 -konsolista, joka piti sisällään paremman ruuvin konsolin jalustan kiinnitystä varten mutta oli samalla myös mystisesti 300 grammaa kevyempi, kuin konsolin alkuperäinen julkaisuversio. Nyt kuitenkin painonpudotuksen syy on selvinnyt eikä syy varmasti ilahduta kaikkia, Sony on nimittäin pienentänyt konsolin jäähdytysratkaisua merkittävästi.

Suosittu YouTubettaja Austin Evans oli saanut käsiinsä uuden päivitetyn PS5-mallin ja oli purkanut sen osiin verratakseen sitä alkuperäiseen versioon. Alun perin monet spekuloivat uuden version painon johtuvan esimerkiksi pienemmästä WiFi-moduulista tai muista uudistuksista mutta Evansin avattua päivitetyn mallin, kävi hyvin nopeasti selville, että Sony on merkittävästi pienentänyt laitteen jäähdytyssiiliä.



Evansin lämpökameralla suorittamien mittausten mukaan uudistuksen vaikutuksen näkyvät tavallaan myös käytännössä, sillä uudempi PS5-malli puhaltaa ulos 3-5 astetta lämpimämpää ilmaa eli konsoli pyörii huomattavasti lämpimämpänä. Varsinaisesti pelien pyörimiseen korkeampi lämpötila ei Evansin mukaan ainakaan vielä vaikuta mutta pidemmän päälle korkeampi lämpötila voi esimerkiksi vaikuttaa konsolin komponenttien kestävyyteen.

Vaikka Sony on toistaiseksi tuonut uuden mallin vasta osalle markkinoista, niin on hyvin todennäköistä, että konsolin päivitetty versio tulee korvaamaan julkaisuversiot lopulta maailmanlaajuisesti. Evans toteaa, että kyseessä on hänen mielestään selvästi huonompi versio etenkin lämmön kannalta ja hankkisi jos mahdollista mieluummin julkaisuversio.

Jos haluaa varmistua siitä, että saa alkuperäisen paremmalla jäähdytyksellä varustetun PS5-version, niin kannattaa tarkistaa konsolin paketissa näkyvä mallinumero, joka on alkuperäisissä julkaisuversioissa CFI-1000 -sarjaa ja uudemmissa päivitetyissä malleissa CFI-1100 -sarjaa.



Lähde: The Verge

V2.fi | Mikko Seppänen
< Naughty Dog hakee in... Death Strandingin ja... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

weg

30.08.2021 klo 13.57

Tuskimpa tuolla on nyt niin merkittävää eroa, eiköhän tuo kestä samallailla vaikka muutaman asteen kuumempana käykin.
lainaa
vhodsgsh

30.08.2021 klo 15.54

taas alkaa koneet hurista ja tahmata ja seuraaval konsolipolvella paastaan taas hypettaan et hei kaikki lataa valittomasti ja on niin hiljasta. sony osaa naa julkasudowngradet valilla menny koko pelikatalogi puoliks kannattas ol early adopter
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova