Tuorein sisältö

Epic ilmoitti bileiden päättyvän ja Houseparty-sovelluksen sulkeutuvan lokakuussa

11.09.2021 klo 11.00 | Luettu: 1449 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenEpic Games on ilmoittanut jättävänsä hyvästit vuonna 2019 hankkimalleen Houseparty-keskustelusovellukselle ja sulkevansa sovelluksen sekä sen Fortnite-peliin vasta tämän vuoden huhtikuussa lisätyn integraation.

Houseparty-sovellus osoittautui koronapandemian aikana suosituksi ja onnistui pelkästään vuoden 2020 maaliskuussa keräämään 17 miljoonaa latausta. Suosiota tosin seurasi myös viime vuoden huhtikuussa levinneet epämääräiset huhut käyttäjätietojen vuotamisesta mutta näistä ei koskaan löytynyt mitään todisteita, vaikka Epic Games tarjosikin jopa miljoonan dollarin palkkion niistä.

Keskustelusovellus mahdollisti maksimissaan kahdeksan henkilön saman aikaisen videokeskustelun sovelluksen tai sen työpöytäversion välillä ja käyttäjät pystyivät siirtymään halutessaan eri chat-huoneiden välillä. Tämän vuoden huhtikuussa sovellus laajeni tukemaan suoraan Fortnitea, jolloin pelaajat pystyivät videochattaamaan suoraan pelistä tai halutessaan myös striimaamaan peliä chat-huoneeseen.

Syyksi Housepartyn sulkemiselle Epic kertoo, ettei sovelluksen kehittäjätiimillä riitä aikaa antaa sovellukselle tai sen yhteisölle sen ansaitsemaa huomiota. Sen sijaan, että Fortnite-pelillä miljardeja tienannut firma palkkaisi lisää kehittäjiä, niin Epic on päättänyt vetää sovelluksen pois jakelusta ja sulkea palvelun kokonaan lokakuussa.

Sovelluksen kehittäjät eivät toisin jää ilman töitä, sillä Epic kertoo kehittäjien siirtyvän täyspäiväisesti luomaan "uusia metaverse-kokoluokan tapoja kokea merkittäviä sosiaalisia interaktioita läpi Epic Games tuoteperheen". Nähtäväksi jää millaisia nämä tavat ovat mutta on hyvin mahdollista, että ne tulevat rakentumaan Houseparty-sovelluksessa nähdyn teknologian päälle.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi:n laiteuutiset... Huhujen mukaan Sony ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova