Tuorein sisältö

Capcomin pelien pääalusta tulee jatkossa olemaan PC

04.10.2021 klo 20.05 | Luettu: 1760 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenCapcom suunnittelee tekevänsä tulevaisuudesta PC:stä pääalustan pelinkehitystä ajatellen. Asiasta kertoi japanilaisen pelifirman operatiivinen johtaja Haruhiro Tsujimoto Nikkei-lehdelle antamassaan haastattelussa.

Tsujimoton mukaan Capcomin tavoitteena on kasvattaa PC-alustan myyntiä, niin että se kattaisi ensi vuoden loppuun mennessä jopa puolet kaikesta pelijulkaisijan myynnistä. Syynä tähän Tsujimoton mukaan on se, että PC ajaa tällä hetkellä eteenpäin kansainvälistä myyntiä ja koronapandemia on myös muuttanut suhtautumista tietokoneisiin Japanissa.

Lisäksi Tsujimoton mukaan myös vanhempien pelien jatkuvalla kysynnällä PC-puolella on oma vaikutuksensa, sillä Resident Evil 7 myy yhä yli miljoona kappaletta vuodessa. Myös uudemmissa peleissä PC on alustana ollut menestynyt, sillä Resident Evil Village asetti uuden ennätyksen saman aikaisissa Steam-pelaajissa.

Capcom ei kuitenkaan ole hylkäämässä konsolijulkaisija vaan aikoo Tsujimoton mukaan laajentaa myös konsoliliiketoimintaa mutta Tsujimoton mukaan PC tulee olemaan konsolien tavoin valtavirtaa.

Aiemmin etenkin juuri konsolipeleistä tunnetun Capcomin uusi linjaus tuskin tulee näkymään kovin isona muutoksena Xbox- tai PlayStation-pelaajilla, sillä viimeisimmän sukupolven Xbox Series- ja PlayStation 5 -konsolit ovat rautatasolla hyvinkin lähellä nykyisiä PC-tietokoneita mutta nähtäväksi jää miten tämä esimerkiksi vaikuttaa Capcomin julkaisuihin Nintendon laitteilla.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< 33 vuotta vanhan suo... Waluigi? Spyro? Vai ... >

Keskustelut (1 viestiä)

nfoajdjaj

04.10.2021 klo 21.33 1 tykkää tästä

jes. capcom on niin markinaalifirma ettei kanna yhtqkaan konsolia mut pclla on riittavasti kiinnostavia peleja et joskus tulee ostettua. village konsolipelina olis jaanu ostamatra mutta pclle meni taysihintasena oikein hyvin
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova