Tuorein sisältö

HTC julkisti uudet, kannettavuuteen ja mukavuuteen panostavat kevyet Vive Flow -VR-lasit

14.10.2021 klo 22.30 | Luettu: 2493 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenLaadukkaista, mutta kookkaista VR-silmikoista tunnettu laitevalmistaja HTC on tänään julkistanut uudet, etenkin kannettavuuteen ja mukavuuteen panostavat Vive Flow -VR-lasit.

Uusien Vive Flow -lasien kohdeyleisö tuntuukin olevan hieman erilainen kuin perinteisillä VR-tuotteilla, sillä vain noin 189 grammaa painavien lasien julkistuksen yhteydessä HTC on erityisesti keskittynyt kertomaan rentoutumiseen, viihteen katsomiseen ja kaikenlaiseen mindfullness-toimintaan liittyvistä ominaisuuksista.

Tämä korostuu entisestään siinä, että Vive Flow'n mukana ei tule lainkaan erillisiä ohjaimia vaan laitetta käytetään siihen langattomasti yhdistettävällä Android-puhelimella. Tämä mahdollistaa helposti esimerkiksi elokuvien ja muun viihteen striimaamisen sekä vaikkapa Vive Sync -ohjelmalla erilaisten tapaamisten järjestämisen, mutta soveltuu huonosti VR-pelien pelaamiseen.Laitteen suunnittelussa on korostettu erityisesti sen mukavuutta ja keveyttä, joten karkkipussin painoisten lasien käyttäminen pitäisi olla mahdollisimman helppoa. Laseissa on kaksoissarana ja magneettikiinnitteinen kasvopehmuste, joten sen pitäisi sopia useamman käyttäjän käyttöön helposti sekä olla helposti kuljetettavissa. Lisäksi Vive Flow sisältää diopterisäätimet molemmille silmille, joilla silmien välinen näkökykyero on helposti säädettävissä ja kuvan saa teräväksi kaikilla käyttäjillä.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Vive Flow tarjoaa 1600x1600 pikseliä per silmä, 100 asteen näkökentällä ja 75 Hz:n virkistystaajuudella. Yksi lasien keveyden salaisuus on vaatimus erillisestä virtapankista, sillä lasien oma sisäinen akku kestää vain noin viisi minuuttia ja on tarkoitettu lähinnä pitämään lasit päällä sillä välin, kun ulkoisen virtalähteen vaihtaa. Lasit pitävät kuitenkin sisällään 3D-tilaääntä tukevat stereokaiuttimet ja 64 gigatavua tallennustilaa.

Lasien julkaisun yhteydessä HTC julkisti myös uuden Viveport-tilauksen nimeltään Infinity Vista, joka 5,99 euron kuukausihintaan tarjoaa rajattoman pääsyn valikoimaan erilaisia hyvinvointiin, aivojumppaan, tuottavuuteen ja kevyeen pelaamiseen liittyviä sovelluksia.

Suomessa Vive Flow -laseja edustaa yksinoikeudella Elisa, jonka kautta lasit voi hankkia itselleen 36 kuukauden sopimuksella 16,62 euroa / kuukausi tai 599 euron kertamaksulla. Laitteen mukana tulee sävyihin sopiva kantolaukku, mutta VIVE-virtapankki tai muu USB-C-littännällä varustettu virtalähde täytyy hankkia erikseen.


V2.fi | Mikko Seppänen
< FIFA-pelisarjan mahd... Kotimainen Papukaya ... >

Keskustelut (2 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

14.10.2021 klo 23.15 1 tykkää tästä

Tämä ei ole oikeastaan peliuutinen. Kivan näköinen kapistus, mutta pelaamiseen käyttökelvoton.
lainaa
Joni

15.10.2021 klo 14.03 3 tykkää tästä

Refloni kirjoitti:
Tämä ei ole oikeastaan peliuutinen. Kivan näköinen kapistus, mutta pelaamiseen käyttökelvoton.
Täydelliset pornoon tosin, ja se on pelaajille yhtä tärkeää.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova