Tuorein sisältö

FIFA-pelisarjan mahdollisen nimenmuutoksen taustalla on EA:n ja jalkapalloliiton kiista lähes 2,5 miljardin dollarin lisenssimaksuista?

14.10.2021 klo 20.00 | Luettu: 1047 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenEA yllätti pelimaailman viime viikolla, kun firman varatoimitusjohtaja Cam Weber ilmoitti firman harkitsevan vaihtavansa legendaarisen FIFA-pelisarjan nimeä. Päätöksen taustoista on nyt saatu lisää tietoa kun The New York Times -lehden lähteet ovat paljastaneet nimenmuutossuunnitelmien taustalla olevan EA:n ja FIFA-jalkapalloliiton välinen kiista lisenssimaksuista.

Vähintään kaksi vuotta työn alla olleiden neuvotteluiden sisällöstä perillä olevat lähteet ovat kertoneet jalkapalloliiton vaatineen nykyisten lisenssimaksujen tuplaamista, jolloin summa nousisi seuraavan 10-vuoden aikana 2,5 miljardiin dollariin. Pelifirma ei moisesta ole erityisen innostunut, päätellen EA:n poikkeuksellisesta ratkaisusta ilmoittaa mahdollisesta nimenmuutoksesta jo etukäteen.

Tietenkin ilmoitus toimii myös samalla julkisena neuvottelutaktiikkana mutta valmistaa myös pelisarjan faneja uuteen nimeen, jos neuvottelukumppanit eivät pääse asiassa yhteisymmärrykseen ja nykyinen 10-vuoden lisenssisopimus päättyy Qatarin MM-kisojen jälkeen.

Vaikka FIFA-pelisarja on tunnetusti ollut iso tulonlähde EA:lle, erityisesti pelin Ultimate Team -pelitilan tuottaessa jopa 1,2 miljardia vuosittain mikromaksuilla, niin tulevaisuudessa tämä voi hyvinkin olla vaarassa kun eri maiden viranomaiset ovat alkaneet suitsimaan lootbox-mekaniikkoja niiden mahdollisten haittojen vuoksi.

Tämän vuoksi EA ei välttämättä ole valmis tuplaamaan jalkapalloliiton lisenssimaksuja ja sen sijaan tyytyy muihin lisensseihin eri seurojen sekä pelaajajärjestöjen kanssa, jotka takaavat pelin sisältävän yhä valtaosan samasta sisällöstä kuin aiemminkin.

Nähtäväksi nyt jääkin onnistuuko EA:n neuvottelutaktiikka vakuuttamaan jalkapalloliiton alentamaan vaatimuksiaan vai tullaanko pelisarja joskus jatkossa tuntemaan huhutulla EA Sports FC -nimellä.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Muistatko tätä luola... HTC julkisti uudet, ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova