Tuorein sisältö

Ukrainalaiset pelaajat hermostuivat viittauksesta pieniin vihreisiin miehiin - DICE lupasi muuttaa ''tahattoman maininnan'' Battlefield 2042:sta

15.11.2021 klo 23.00 | Luettu: 2635 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Pelinkehittäjä DICEn odotettu Battlefield 2042 -moninpeliräiskintä ei ole vielä virallisesti edes julkaistu mutta peli on ehtinyt jo nyt herättämään kohua viittauksella Ukrainassa käytävään konfliktiin.

Battlefield 2042:n erikoisversioiden sekä Xbox Game Pass -palvelun tilaajat ovat päässeet pelaaman peliä jo viime perjantaista lähtien ennakkoon ja ukrainalainen pelaaja olikin huomannut pelin venäläisellä hahmolla Boris Guskovskyllä olevan skinin nimeltään "Little Green Man" eli pieni vihreä mies.

Kyseistä termiä käytettiin lempinimenä vihreisiin asuihin pukeutuneista tunnuksettomista venäläisistä joukoista, jotka osallistuivat Krimin laittomaan valtaukseen ja joita on myöhemmin nähty toimimassa myös Itä-Ukrainassa.

Tämä oli ymmärrettävästi herättänyt vahvoja tunteita Waggle_ua -nimimerkillä Twitterissä olevassa pelaajassa, joka lähestyikin sosiaalisessa mediassa pelinkehittäjä DICEä ja EA:ta kysyen oliko tekijöistä "ok laittaa peliin venäläisiä terroristeja, jotka ovat vallanneet osan hänen maastaan".



Pelin virallinen Twitter-tili vastasikin asiaan vielä saman päivän aikana, kertoen pelissä olevan nimen olleen "tahaton viittaus oikean maailman tapahtumiin" ja luvaten vaihtaa sen vielä myöhemmin julkaistavassa päivityksessä. Tämä ei toki varsinaisesti selitä sitä miten näin hyvin tunnettu viittaus erittäin kyseenalaiseen ja yhä käynnissä olevaan konfliktiin oli päässyt huomaamatta läpi julkaisuversioon asti.



Lähde: Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< Halo Infiniten monin... Fortniten taru Kiina... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

huaheuh

16.11.2021 klo 11.32

Noh, yhtälailla PRH hyväksyi Arbeit Macht Frei -nimen suomalaiselle yritykselle koska ei tiennyt mitä lause tarkoittaa
lainaa
fifjsjnjkckdu

16.11.2021 klo 18.22

me kaikki loukkaannuttiin kun jenkit ja natsit sotii vanhois codeis pitaa sensuroida muuttaa tiimi a tiimi b nimetonmaassa
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova