Tuorein sisältö

Nyt myrskyää: Activision-Blizzardilla ulosmarssi, CoD-studion pomo lopetti, toimitusjohtajan eroa vaaditaan

17.11.2021 klo 18.50 | Luettu: 2641 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Activision-Blizzardin asioiden saattoi kuvitella jo olevan rauhoittumassa, kun toimitusjohtaja Bobby Kotick julkisti pitkän listan niistä toimenpiteistä ja uudistuksista, joita työolosuhteiden parantamiseksi sekä syrjinnän ja häirinnän kitkemiseksi aiotaan tehdä. Ei kuulkaas ei.

Polygon kertoo, että eilen Activision Blizzardin työntekijät järjestivät ulosmarssin vaatien Kotickin ja joidenkin muiden johtoportaan jäsenten eroa.

Pallo lähti vyörymään suuremmaksi Wall Street Journalin artikkelista, jossa kerrotaan, että päinvastoin kun aiemmin on tiedotettu, Kotick oli tietoinen firmassaan tapahtuneesta väitetystä raiskaustapauksesta sekä muusta syrjinnästä, mutta vähätteli tapahtumia. Activision Blizzardin virallinen vastine WSJ:lle oli, että artikkeli antaa "harhaanjohtavan kuvan" heidän toimitusjohtajastaan.

Wall Street Journalin artikkeli on jo johtanut siihen, että Treyarchin (Call of Dutyt) toinen johtajista Dan Bunting on eronnut toimestaan. Artikkelissa viitataan häntä vastaan tehtyihin seksuaalisen häirinnän syytteisiin vuodelta 2017. Silloin asia tutkittiin ja Buntingia suositeltiin erotettavaksi, mutta Kotick halusi pitää hänet firmassa, joten päädyttiin "toisenlaisiin kurinpitotoimiin".

Washington Post kertoo, että nyt myös pelijätin osakkeenomistajat pyytävät Kotickin eroa sekä kahden johtokunnan pitkäaikaisen jäsenen siirtymistä eläkkeelle. Johtoportaan vastineessa kerrotaan, että he "luottavat Kotickin johtajuuteen".

Kun oikeusjuttu oli vielä melko alkuvaiheessa, Jen Oneal nostettiin Blizzardin johtajaksi. Hän erosi toimestaan tämän kuun alussa ja Polygon uutisoi eron syistä. Oneal on nyt kertonut, että hän sai (naisena) vähemmän palkkaa kuin samassa virassa oleva Mike Ybarra ja että hän on kokenut ahdistelua työskennellessään Activisionilla 13 vuoden ajan.

"Kävi selväksi, ettei firma laittaisi koskaan ihmisiä etusijalle oikealla tavalla. Olen tuntenut itseni kiintiönaiseksi, marginalisoiduksi ja syrjityksi."

V2.fi | Manu Pärssinen
< Uusi Saints Row -pel... Xbox Cloud Gaming ju... >

Keskustelut (2 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

19.11.2021 klo 09.32

Bobby Kotick ja muut pomot saavat 20 miljoonan dollarin erorahan ja firma jatkaa, kunnes todetaan toimimattomaksi ja paloitellaan osiin myytäväksi.
lainaa
fhaifhsofjjs

19.11.2021 klo 11.05

activision valuu mikkisoftalle ja ubisoft sonylle
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova