Tuorein sisältö

Riot Games sovittelee sukupuolisyrjintää koskevan ryhmäkanteen 100 miljoonalla dollarilla

28.12.2021 klo 20.00 | Luettu: 2401 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Riot Games (League of Legends, Valorant) ilmoitti, että se sovittelee sukupuolisyrjintää koskevan ryhmäkanteen 100 miljoonalla dollarilla. Summasta 80 miljoonaa dollaria menee ryhmäkanteeseen osallistujille ja 20 miljoonaa dollaria oikeudenkäyntikuluihin.

Kyseessä on vuonna 2018 alkanut oikeusjuttu, jossa Riot Gamesin entiset työntekijät Melanie McCracken ja Jess Negrón nostivat ryhmäkanteen sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä ja seksuaalisesta häirinnästä. Ryhmäkanne nostettiin sen jälkeen, kun Kotaku oli haastatellut Riot Gamesin naispuolisia työntekijöitä yrityksen työilmapiiristä. Ryhmäkannetta yritettiin sovitella jo vuonna 2019, mutta tuolloin Riot Games suostui vain 10 miljoonan dollarin summaan. Kalifornian oikeudenmukaisen työllisyyden ja asumisen osasto - California Department of Fair Employment and Housing (DFEH) kuitenkin ilmoitti, että ryhmäkanteen jäsenillä voisi olla oikeus jopa 400 miljoonan dollarin korvauksiin. Ryhmäkanteen käsittelyä jatkettiin nykyiseen päätökseen saakka.

80 miljoonan dollarin summasta oman siivunsa saavat kaikki nykyiset ja entisen Riot Gamesin työntekijät ja vuokratyöntekijät, jotka identifioituvat naisiksi. Työntekijöiden tulee olla ollut yhtiön palveluksessa marraskuun 2014 ja nykypäivän välisenä aikana. Rahojen maksatusta uhreille valvoo kolmas osapuoli, jonka ovat hyväksyneet Riot Games sekä DFEH.

Lähde: The Washington Post






V2.fi | Miia Lyyra
< COVID aiheutti kuude... Remedy työstää uutta... >

Keskustelut (5 viestiä)

dfagdf

28.12.2021 klo 20.41 6 tykkää tästä

Mistä vetoa, että "sukupuolisyrjintä" jutut kasvavat räjähdysmäisesti lähitulevaisuudessa.
lainaa
faarao

28.12.2021 klo 20.46 2 tykkää tästä

sovinismi kulttuuri pelialalla jyllää viellä voimakkaasti.
lainaa
sdggsdg

28.12.2021 klo 22.07 2 tykkää tästä

faarao kirjoitti:
sovinismi kulttuuri pelialalla jyllää viellä voimakkaasti.


Sanoo nimimerkki joka on aika miesvoittoinen hallitsijamuoto. Miinus kleopatra mut seki ny meni päin ***** ja sekstas seessarin kans ja seki meni niinku meni.

lainaa
destev

29.12.2021 klo 09.49

dfagdf kirjoitti:
Mistä vetoa, että "sukupuolisyrjintä" jutut kasvavat räjähdysmäisesti lähitulevaisuudessa.

Vaikuttaa siltä että sinulla on oma lehmä ojassa.
lainaa
rhsogjksigis

29.12.2021 klo 09.56 3 tykkää tästä

haha identifioituu. kaikki identifioituvat saa varmaasti olla rauhassa sovinistien seksuaalihairinnalta. negatiivinen puoli tietty et onassakin porukassa on naisrekkamies joka itse aloittaa kaikenlaisen vihjailevan puhumisen ja jos taloon tulee joku tallanen tas korvauksia saanut naistyyppi niin tyoyhteiso on pilalla kun alkaa joka vitsista nillittaan
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova