Tuorein sisältö

RIP Xbox One - Microsoft vahvisti lopettaneensa kaikkien Xbox One -mallien valmistuksen jo vuonna 2020

14.01.2022 klo 21.00 | Luettu: 994 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoft on vahvistanut lopettaneensa kokonaan viimeistenkin Xbox One -mallien valmistuksen jo vuoden 2020 lopussa ja keskittyneensä kokonaan viime vuonna Xbox Series X|S -konsolien valmistukseen. Virallisesti tämä ei tietenkään tuo vielä päätökseen Microsoftin kahdeksannen konsolisukupolven laitteen tarinaa, sillä Xbox One -konsoleille yhä julkaistaan pelejä ja etenkin Xbox Game Pass -palveluun panostamisen myötä laitteet pysyvät varmasti pelikäytössä vielä pitkään.

Huolimatta saatavuusongelmista Xbox Series X|S on Microsoftin mukaan ollut kaikkien aikojen nopeimmin myyty Xbox-konsoli mutta toisin kuin Sony PS4-konsolien valmistuksen suhteen, ei Microsoft enää ole ilmeisesti nähnyt tarpeeksi kysyntää uusilla Xbox One -laitteille ja sen sijaan tyytyy vain myymään pois varastoissa olevat yksiköt.

Vuoden 2013 marraskuussa julkaistun Xbox One -konsolin alkutaival oli vähintäänkin kivikkoinen, sillä mukana tulleen Kinect 2.0 -sensorin sekä multimediaominaisuuksien painottaminen eivät saaneet pelaajilta erityisen positiivista vastaanottoa.

Vuosien varrella Microsoft onnistui kuitenkin parantamaan itseaiheuttamaansa mainehaittaa ja muun muassa ilman Kinect-sensoria myytyjen laitepäivitysten myötä Xbox One -konsoleita arvioidaan lopulta olevan myyty noin 51 miljoonaa kappaletta.

Lähde: The Verge

V2.fi | Mikko Seppänen
< Pätevä F1-virtuaalik... Suosion vuoksi serve... >

Keskustelut (3 viestiä)

Mikael

15.01.2022 klo 09.32 1 tykkää tästä

Odotettavissahan tuo oli. Oikeastaan ainut syy, miksi en tämän sukupolven aikana hypännyt Pleikkarin kelkkaa, on Game Pass. Toki kyllähän Xonen viereen ilmestyi PS4Poro jolla tuli pelattua suurimmat exlut, mutta pölyä se on viimeiset 12kk kerännyt.

Nyt kun vaan sais Series X:n jostain. Joskus.
lainaa
Nisu

Rekisteröitynyt 20.03.2014

16.01.2022 klo 00.12

Kivikkoinen alku tosiaan, julkaisu 2013 mutta Suomessa vasta 2014. Puhumattakaan lässähtäneestä some/mainos kampanjasta.
Lepää rauhassa XBONE. (keräämässä pölyä)
lainaa
hrwojfaotjej

17.01.2022 klo 14.28

uskomatonra et siit onnjo yht kauan kun x360n ajasta. 7v parjas ilman mitaan paakonsolia ei varmaan tarvi jarkossakaan
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova