Tuorein sisältö

Suosion vuoksi serveriruuhkista kärsinyt Final Fantasy XIV palaa pian takaisin myyntiin

14.01.2022 klo 23.00 | Luettu: 528 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSquare Enix joutui joulukuussa tekemään yllättävän ratkaisun ja keskeytti kokonaan Final Fantasy XIV -pelin myynnin, sillä MMORPG:n palvelimet eivät enää yksinkertaisesti kestäneet viimeisimmän Endwalker-lisäosan aiheuttamia ruuhkia ja pelaajien jonotusajat servereille venähtivät hurjiksi.

Huolimatta siitä, että Square Enix keskeytti pelin myynnin jo kertaalleen aiemmin viime vuonna ja pelijulkaisija kertoi valmistautuneensa Endwalker-lisäosan julkaisuun, niin pelin kasvanut suosio pääsi silti ilmeisesti yllättämään julkaisijan täysin.

Pian kuitenkin uusilla pelaajilla on taas mahdollisuus päästä kokeilemaan peliä, sillä pelin ohjaaja Naoki Yoshida on viimeisimmässä blogitekstissä kertonut pelin palaavan jälleen myyntiin tammikuun 25. päivä. Samassa julkaisussa Yoshida myös kertoo Square Enixin avaavan pelille uuden datakeskuksen Oseaniaan sekä myöhemmin tänä vuonna tulevista suunnitelmista laajentaa Pohjois-Amerikan, Euroopan ja Japanin vanhoja datakeskuksia.

Yoshida myös kertoi, että uuden Oseanian keskuksen avaamisen myötä Square Enix tuo takaisin datakeskusten välillä vaihtamisen mahdollistavan Home World Transfer -palvelun ja palvelu tulee toistaiseksi olemaan myös ilmainen pelaajille.

Positiivisten uutiset ohella Yoshida kuitenkin kertoi myös yhden viivästymisen, nimittäni datakeskusten sisällä olevien maailmojen välillä siirtymisen mahdollistava Data Center Travel System tullaan lisäämään alkuperäisistä suunnitelmista poiketen vasta myöhemmin 6.1x -päivityksen myötä. Samalla datapalvelimella mutta eri pelimaailmoissa sijaitsevat pelaajat joutuvat siis yhä odottamaan päästäkseen pelaamaan kaveriensa kanssa.

Final Fantasy XIV suosio ei vielä ainakaan ole siis osoittanut laantumisen merkkejä ja etenkin pelin viimeisin lisäosa Endwalker on saanut, niin kriitikoilta kuin pelaajilta valtavan positiivisen vastaanoton. V2.fi:n Miikka antoi lisäosalle täydet viisi tähteä ja tiivisti "Endwalker lunastaa ja ylittää järjettömän kovat ennakko-odotukset. Se on mestariteos, joka sitoo erinomaisesti yhteen satojen tuntien mittaisen tarinan ja nostaa sen uusiin korkeuksiin.".

Lähde: Eurogame

V2.fi | Mikko Seppänen
< RIP Xbox One - Micro... God of War -ohjaaja ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova