Tuorein sisältö

Intel ja AMD lopettivat prosessoreiden myynnin Venäjälle - tarkoituksena hankaloittaa sotilaskäyttöisten laitteiden päivittämistä

28.02.2022 klo 22.00 | Luettu: 2077 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Venäjälle asetettujen pakotteiden takia Intel ja AMD lopettavat prosessorien myynnin Venäjälle. Intel on ilmoittanut kiinalaisille valmistajille, että prosessoreita ei saa jatkossa myydä Venäjälle.

Tom's Hardwaren uutisen mukaan myynnin keskeytys koskee ensisijaisesti sotilaskäyttöön tarkoitettuja siruja. On oletettavaa, että kuluttajille tarkoitettujen sirujen myynti jatkuu normaalisti. Pakotteiden tarkoituksena on estää sotilaskäyttöön tarkoitettujen sirujen myynti, jotta Venäjän armeija ei voi korjata/päivittää supertietokoneita, verkkoja tai muita sotilaskäytössä olevia laitteita.

Prosessoreiden myyntiä koskevilla pakotteilla ei kuitenkaan ole tuhoisaa vaikutusta Intelin ja AMD:n myyntiin, sillä Venäjän osuus maailmanlaajuisista siruhankinnoista on alle 0,1 prosenttia. PC Gamerin uutisen mukaan Venäjällä on omia siruvalmistajia, mutta siitäkin huolimatta hekin ovat riippuvaisia Intelin ja AMD:n kaltaisista yrityksistä.





V2.fi | Miia Lyyra
< Toria varaukseen - J... Celesten tekijät saa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova