Tuorein sisältö

Venäjän hallitus aikoo seuraavaksi suojella lapsia suosituissa peleissä olevilta "piiloviesteiltä"

28.01.2023 klo 14.00 | Luettu: 1364 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenVenäjän hallitus on antanut valtakunnansyyttäjänvirastolle ja useille ministeriöille uuden tehtävä, joka on suojella venäläisiä lapsia pelien "negatiiviselta vaikutukselta". Kommersant-lehden mukaan Venäjän liittoneuvoston alainen komitea kertoo löytäneensä useista nimeämättömistä suosituista videopeleistä "piiloviestejä" jotka "levittävät tietoa, joka vaikuttaa pelaajien tajuntaan ja alitajuntaan".

Komissio ehdottaakin kahden uuden rekisterin luomista. Näistä toinen pitäisi kirjaa hyväksytyistä ja kielletyistä peleistä kun taas toinen järjestelmä vaatisi minkä tahansa Venäjällä julkaistavan pelin tarkistamista "haittaohjelmien ja kielletyn sisällön" varalta.

Vastuu pelien tarkastamisesta jätettäisiin ehdotuksen mukaan "itsenäiselle yhdistykselle", jonka johdossa sattuu olemaan Venäjän viestintäviraston entinen apulaisministeri Ilya Massukh. Kommersant-lehti yritti tavoittaa Massukhia kommenttia varten mutta ei saanut häntä kiinni.

Esitarkastuksen lisäksi Venäjällä on myös ehdotettu tietokoneisiin esiasennettuja lapsilukko-sovelluksia sekä listan luomista hyväksytyistä verkkomoninpeleistä. Tämä lista voisi ehdotuksen mukaan toimia RuStoren tapaan, joka on Venäjän vastine maassa Ukrainan sodan vuoksi suljetuille Google Play ja App Store -kaupoille.

Toistaiseksi ehdotukset ovat lausuntokierroksilla useissa eri ministeriöissä mutta lausunnoilla on Kommersantin näkemien dokumenttien mukaan takarajana helmikuun 10. päivä, joten mahdollisesti seuraavan muutaman kuukauden aikana Venäjällä tullaan ryhtymään joihinkin toimiin toistaiseksi vielä täysin epämääräisten "piiloviestien" kitkemiseksi peleistä.

Lähde: PC Gamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Viimeisin Steam-koke... Forza Motorsport vii... >

Keskustelut (2 viestiä)

Nisu

Rekisteröitynyt 20.03.2014

28.01.2023 klo 15.41 6 tykkää tästä

Ensin kieltävät käyttämästä sanaa sota ja 6kk myöhemmin itse puhuvat avoimesti käymästään sodasta ('Erikois operaatio' on alkanut häviämään valtion lausunnoista). Kun sota sana kiellettiin jaettiin avokätisesti 1-5 vuoden vankila kakkuja kaikille journalisteille, kaljumaha sanoo lehdistötilaisuudessa eikä hän saa kakkua.
Eli ensin hyväksyttyjen 'piiloviestien' listalta löytyy separatismi ja kun Federaatiossa alkaa esiintymään valtiota vastustavia plänttejä onkin se kiellettyjen listalla.
lainaa
gnapfjoqjdjanfne

29.01.2023 klo 13.40

sodaksi se muuttui vasta kun ukraina alkoi vastustelemaan lannen tuella ei ole yhtaan monimutkaista. ei sekaan ollut viela mikaan sota kun usa hyokkas irakiin sota siita tuli vasta kun irakilaiset alko ampumaan vastaann
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova