Tuorein sisältö

State of Play esitteli erityisesti japanilaisten pelinkehittäjien tulevia pelejä - tarjolla oli dinosauruksia, jättirobotteja ja useita uusia roolipelejä

10.03.2022 klo 01.30 | Luettu: 2026 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Sonyn viimeisin State of Play -lähetys päättyi hetki sitten ja tällä kertaa lähetys esitteli tulevia PlayStation 4- sekä PlayStation 5 -pelejä. Erityisesti esille tuntui tällä kertaa olevan japanilaisten pelinkehittäjien tulevat pelit ja mukana oli myös muutamia kokonaan uusia julkistuksia.

Exoprimal

Lähetys käynnistyikin yhdellä uudella julkistuksella, kun Capcom esitteli ihka uuden dinosaurustoimintapelin nimeltään Exoprimal. Nähdyn trailerin perusteella peli vaikuttaa 1-5 pelaajan co-op-toiminnalta, jossa taisteluhaarniskoidut pelaajat pistävät poikki ja pinoon massiivisia laumoja portaaleista ilmestyviä dinosauruksia.

Nähtäväksi tosin jää onko kyseessä jonkinlainen Games as a service -tyylinen verkkomoninpeli vai perinteisempää yhteistyötoimintaa. Pelin ilmoitettiin ilmestyvän vuonna 2023 ainakin PS4- ja PS5-alustoille.



Ghostwire: Tokyo

Seuraavaksi luvassa oli uusi traileri Tango Gameworksin lupaavalta näyttävästä Ghostwire: Tokyosta, joka on rajoitetun ajan konsoliyksinoikeuspeli PlayStation 5:llä vaikka Microsoft ostikin pelinkehittäjän sekä sen julkaisijan omistavan Zenimax Median.

Ghostwire: Tokyo ilmestyy PS5- ja PC-alustoille maaliskuun 25. päivä.



Stranger of Paradise Final Fantasy Origin

Kaaos saapuu pian pelaajien mätettäväksi Square Enixin ja Team Ninjan yhteistuotoksen Stranger of Paradise Final Fantasy Originin muodossa. Pelistä on saatavilla tänään uusi pelattava demo ja jos toiminnallisempi Final Fantasy spin-off-mättö alkaakin innostamaan, niin itse peli ilmestyy maaliskuun 18. päivä PS4- ja PS5-alustoille.



Forspoken

Uutta pelikuvaa nähtiin myös äskettäin syksyyn viivästyneestä Forspokenista, joka saapuu nyt PS5-konsolille ja PC:lle lokakuun 11. päivä.



Gundam Evolution

Jos jättirobottiräiskintä innostaa, niin mecha-genren kiistaton kuningas Gundam saa oman free-to-play-räiskinnän uuden Gundam Evolution -pelin muodossa. Peli lupaa tarjota useita pelattavia jättirobotteja eri Gundam-sarjoista ja trailerissa nähdään ainakin alkuperäisen Mobile Suit Gundamin lisäksi edustusta Iron-Blooded Orphans sekä Gundam Seed -sarjoista.

Gundam Evolution ilmestyy tämän vuoden aikana ja amerikkalaiset sekä japanilaiset pelaajat pääsevät jo tänä keväänä osallistumaan pelin nettitestiin.



Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Laadukkaista retrokäännöksistä tuttu Digital Eclipse tuo yhdessä Konamin kanssa kaikki 13 klassista 8- ja 16-bittistä Turtles-peliä yhdessä herkullisessa pizzakastiketta ja juustoa pursuavassa kokoelmassa. Mukana on konsolipelien, kuten mainion Tournament Fightersin, lisäksi myös teinimutanttininjakilpikonnien arcade-pelit sekä käsikonsolipelit.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection ilmestyy tänä vuonna ainakin PS4- ja PS5-konsoleille.



GigaBash

King of the Monsters ja War of the Monsters -pelien tyyliin kaiju-hirviöt vastakkain asetteleva Gigabash näyttää tarjoavan hauskaa ympäristöä tuhoavaa hirviömättöä 1-4 pelaajalle. Peli ilmestyy tämän vuoden aikana PS4- ja PS5-konsoleille.



JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle R

Suuria tunteita, dramaattisia poseerauksia ja miehisiä kyyneleitä ei varmastikaan jää puuttumaan, kun vuonna 2013 alun perin ilmestynyt JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle saa uuden remasteroidun sekä lisähahmoilla varustetun version nimeltään JoJo's Bizarre Adventure: All Star Battle R.

Tarjolla on 50 pelattavaa hahmoa useista eri Jojo-sarjoista. Peli ilmestyy alkusyksystä 2022 PS4- ja PS5-konsoleille sekä Xbox One-, Xbox Series X|S- ja PC-alustoille.



Trek to Yomi

Akira Kurosawan samurai-elokuvista ja menneiden vuosien elokuvallisista tasoloikista, kuten Another World ja Flashback, inspiraatiota ammentava Trek to Yomi sai uuden trailerin, joka esitteli samalla myös tulevan pelin vakuuttavan oloista ääninäyttelijäkaartia.

Trek to Yomi ilmestyy PS4- ja PS5-konsoleille keväällä 2022.



Returnal - Ascension

State of Play -lähetyksessä nähtiin myös suomalaisväriä, kun Sonyn äskettäin hankkima pelinkehittäjä Housemarque esitteli kehutun Returnal-pelin maaliskuun 22. päivä saapuvaa ilmaista 3.0 -päivitystä nimeltään Ascension, joka lisää peliin co-op-tilan sekä uuden Tower of Sisyphus -haastetornin.



The DioField Chronicle

Square Enix julkisti uuden The DioField Chronicle -pelin, joka voisi trailerinsa perusteella hyvinkin olla erinomaisen Final Fantasy Tacticsin henkinen jatko-osa. Taktisten roolipelien ystäville on toivottavasti luvassa siis herkkua vielä tämän vuoden aikana, kun The DioField Chronicle ilmestyy PS4- ja PS5 -alustoille.



Valkyrie Elysium

Viimeisenä lähetyksessä nähtiin vielä uusi julkistus, kun Square Enix esitteli uuden Valkyrie Elysium -toimintaroolipelin. Kyseessä on jatkoa vuonna 1999 alkaneelle Valkyrie Profile -pelisarjalle, joka onkin ehtinyt viettämään hiljaiseloa jo kohta 14 vuotta, jos pelisarjan mobiilialustoille ilmestynyttä spin-off-peliä ei lasketa.

Norjalaismytologiasta inspiraatiota ammentanut pelisarja jatkuu tämän vuoden aikana, kun Valkyrie Elysium ilmestyy PS4-, PS5- ja PC-alustoille.





V2.fi | Mikko Seppänen
< EA voitti lootbox-oi... Nintendo perui Advan... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova