Tuorein sisältö

Bungie sättii Youtubea, haastoi oikeuteen tekijänoikeushuijareita

29.03.2022 klo 17.00 | Luettu: 1328 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Viime viikolla monia Destiny-aiheisia videoita lätkäistiin tekijänoikeusrikkomusilmoituksella Youtubessa - ja mukana oli myös Bungien omia videoita. Eurogamer kertoo, että Bungiella on ryhdytty toimiin ja nostettu oikeusjuttu niitä kymmentä henkilöä vastaan, joiden epäillään olevan keksaistujen tekijänoikeusrikkomustempausten takana.

Bungielta kerrotaan että vielä ei ole tiedossa, keitä nuo kymmenen Youtube-käyttäjää oikeasti ovat, mutta lupaa että asia selviää viimeistään kun haastemiehet laitetaan liikkeelle. Samalla Bungielta lähetettiin muutama valittu sana Googlen suuntaan koskien "ammottavaa porsaanreikää Youtuben helposti manipuloitavan DMCA-prosessin turvallisuudessa".

Oikeusjutun mukaan Youtubessa kuka tahansa voi esiintyä esimerkiksi Disneynä tai vaikkapa Googlena itsenään ja lätkiä videoille estoja "tekijänoikeusrikkomuksista", mutta sitten taas aidoilla yrityksillä ei ole työkaluja estää tätä, tai edes ilmoittaa asiasta Youtubelle. Bungiekin joutui usuttamaan lakimiehet Youtuben johtoportaan suuntaan, ennen kuin asiat lähtivät etenemään.

Bungie vaatii 150 000 dollarin korvauksia jokaisesta "Bungien nimissä" tehdystä valheellisesta tekijänoikeusrikkomus-tapauksesta.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Apex Legends päivitt... PlayStation Plus uud... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova