Tuorein sisältö

PlayStation Plus uudistuu kesäkuussa - jatkossa tarjolla on kolme eri hintaluokkaa ja parhaimmillaan yli 700 peliä

29.03.2022 klo 20.20 | Luettu: 3699 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Sony julkisti tänään virallisesti jo jonkin aikaa huhutun päivitetyn PlayStation Plus -palvelun, joka tulee jatkossa myös tarjoamaan kalleimmilla hintaluokilla Xbox Game Pass -tyylisesti satoja pelejä pelattavaksi.

Uusi päivitetty PlayStation Plus yhdistää vanhan PS Plus -palvelun ja PlayStation Now -pelistriimauspalvelun ja tulee jatkossa olemaan jaettu kolmeen eri hinta luokkaan, jotka ovat PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra ja PlayStation Plus Premium.

Näistä PlayStation Plus Essential vastaa käytännössä alkuperäistä PlayStation Plus -tilausta sekä hinnaltaan että palveluiltaan. Sonyn mukaan vanhat PS Plus -tilaajat siirtyvät automaattisesti uuden Essential-tason käyttäjiksi.

PlayStation Plus Extra tarjoaa tietenkin kaikki Essential-tason edut mutta tämän lisäksi se antaa mahdollisuuden ladata PS4- ja PS5-pelejä jopa 400 pelin valikoimasta, joiden joukosta tulee palvelun julkaisussa löytymään ainakin Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 ja Returnal. Extra-tason hinta tulee Sonyn mukaan olemaan 13,99 euroa kuukaudessa, 39,99 euroa per 3 kuukautta tai 99,99 euroa per vuosi.

Kolmas ja kallein PlayStation Plus Premium tarjoaa aiempien tasojen etujen lisäksi myös jopa 340 peliä lisää. Nämä pelit tulevat olemaan PS3-pelejä, jotka ovat pelattavissa ainoastaan striimauksen välityksellä, sekä PS, PS2 ja PSP-pelejä, jotka voi striimauksen lisäksi myös ladata omalle koneelle. Tämän lisäksi Premium-tason käyttäjät saavat mahdollisuuden kokeilla valittuja pelejä rajoitetun ajan ennen ostoa. Koska Premium-taso korvaa käytännössä vanhan PlayStation Now -palvelun, niin kaikki sen tilaajat siirtyvät suoraan Premium-tilaajiksi uuden PS Plus-palvelun aloittaessa toimintansa. Hintaa Premium-tasolla on 16,99 euroa kuukaudessa, 49,99 per 3 kuukautta ja 119,99 euroa vuodessa.

Uudistettu PlayStation Plus aloittaa toimintansa kesäkuussa mutta Sonyn mukaan uudistuksen koosta johtuen palvelu tullaan julkaisemaan porrastetusti alkaen aluksi Aasiasta, jonka jälkeen vuorossa ovat ensin Pohjois-Amerikka, sitten Eurooppa ja lopulta loppu maailma. Sonyn mukaan tarkoituksena olisi, että lähes kaikki PlayStation Networkin piirissä olevat alueet olisivat uuden PlayStation Plus -palvelun piirissä vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon loppuun mennessä, eli oletettavasti heinäkuun alussa.

Samalla Sony myös kertoi aikovansa laajentaa pilvipohjaista pelistriimaustaan uusille alueille mutta palvelu on jo nyt saatavilla esimerkiksi Suomessa, joten myös uusi PlayStation Plus Premium -taso tulee olemaan heti täällä saatavilla, kunhan palvelu saapuu tänne.

Lisätietoa uudistetusta PlayStation Plus -palvelusta tullaan Sonyn mukaan kuulemaan vielä ennen sen julkaisua, kuten oletettavasti esimerkiksi lopullinen listaus saatavilla olevista peleistä. Miltä uudistettu PS Plus kuulostaa lukijoista? Kuukausittainen hinta on hieman kovempi kuin Microsoftin Game Passilla mutta palvelun vuosihinta onkin jo huomattavasti kilpailukykyisempi, etenkin jos sitä vertaa Xbox Game Pass Ultimate -tilaukseen.

Lähde: PlayStation Blog

V2.fi | Mikko Seppänen
< Bungie sättii Youtub... Nintendo ilmoitti od... >

Keskustelut (1 viestiä)

Ari

05.04.2022 klo 15.14 1 tykkää tästä

liian kallis ja turha uudistus toi
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova