Tuorein sisältö

Assembly-tapahtuma täyttää 30 vuotta ja luvassa on monenmoista säpinää

22.06.2022 klo 11.21 | Luettu: 1136 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Assembly-tapahtumaa päästään jälleen viettämään Helsingin Messukeskuksessa 4.-7. elokuuta. Kyseessä on tapahtuman 30-vuotisjuhla, sillä ensimmäistä kertaa Assyja juhlittiin vuonna 1992. Tapahtuman pääpaino on e-urheilun lisäksi juhlan kunniaksikin vahvasti tapahtuman juurilla demoskenessä eli digitaalisen taiteen alakulttuurissa.

Assemblyilla on kaksi kilpapelaamiseen keskittyvää ohjelmalavaa. Tapahtumassa nähdään ammattilaistason esports-turnauksia, joista isoimpana on Counter-Strike: Global Offensive Pro -turnaus. Sen 15 000 euron palkintopotista saapuvat ottelemaan kutsuvieraina Suomen parhaat joukkueet ENCE Academy, HAVU Gaming, KOVA Esports ja Team Temp.

Tuttuun tapaan luvassa on myös useita avoimia turnauksia, joista osaan voi osallistua omalta konepaikalta. Nämä ovat Bring Your Own Computer eli BYOC-turnauksia, joiden voittajille on luvassa tuotepalkintoja sekä mainetta ja kunniaa. Avoimia harrastelijatason turnauksia järjestetään Counter-Strike: Global Offensive-, Overwatch-, Valorant-, PUBG- ja Rocket League -pelien parissa. Assymyllyn kehässä pääsee näkemään, kokemaan ja osallistumaan myllytykseen Guilty Gear: Strive-, Street Fighter V: CE-, Tekken 7-, The King of Fighters XV- ja Super Smash Bros. Ultimate -peleissä. Pelilavalla nähdään myös KOR-FIN Esports Festival 2022 -tapahtuman PUBG-ottelu

Paikalla on myös Pelihalli Sugoin rakastettuja arcade-pelikoneita, joita kävijät pääsevät pelaamaan ilmaiseksi. Skrolli-lehden pisteellä Creative Zonessa pääsee pelaamaan vanhoja moninpelejä, tutustumaan erikoisiin kotimikroihin ja ehkä näkemään V2.fi:stäkin tuttuja naamoja. Nostalgiaa tuo myös I love 8-bit -näyttely.

Lisäksi mukana on mm. Scene Lounge, Arttech-seminaareja, cosplay-kilpailu, expoalue jälleenmyyjineen, Assembly Friends -osastoja ja niin edelleen.

Lisätietoa täällä.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Tympiikö PlayStation... Tympiikö Xbox Series... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova