Tuorein sisältö

Tympiikö PlayStation 5:n massiivinen koko? YouTubettaja onnistui kutistamaan Sonyn konsolin alle kahden sentin paksuiseksi

21.06.2022 klo 23.00 | Luettu: 2276 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSonyn viimeisin PlayStation 5 -konsoli on yksi isoimmista moderneista konsoleista, voittaen koossa jopa massiivisena mötikkänä tunnetun alkuperäisen Xboxin. Viimeisintä konsolisukupolvea vaivanneiden tuotanto-ongelmien vuoksi on myös todennäköistä, että virallista Slim-versiota PlayStation 5:stä voidaan joutua odottamaan vielä pitkään mutta taitava DIY Perks -kanavaa pyörittävä YouTubettaja Matthew Perks päätti ratkaista tämän ongelman ja luoda maailman ensimmäisen PS5 Slim -konsolin kokonaan itse.

Tavoitteekseen Perks asetti saada kutistettua varsinaisen konsolin kahteen senttimetriin ja projektin ensimmäinen vaihe olikin purkaa PlayStation 5 kokonaan osiin sekä tutkia mitkä laitteen sisuskaluista vievät eniten tilaa ja miten ne voisi korvata.

Konsolin kaksi isointa tilasyöppöä ovat sen jäähdytysratkaisu sekä virtalähde, joten YouTubettaja päätti korvata PS5:n alkuperäisen tuuletinratkaisun vesijäähdytyksellä sekä siirtää virtalähteen kokonaan laitteen ulkopuolella, aivan kuten Sony oli tehnyt PS One -konsolin ja PlayStation 2 Slim -versioiden kanssa.

Vesijäähdytyksen kanssa Perks joutui turvautumaan kokonaan oman ratkaisun rakentamiseen ja se onnistui käyttämällä kolmea kuparilevyä, joiden väliin PS5-konsolin emolevy sijoitettiin ja johon rakennettiin jäähdytysveden kiertoa varten omat kanavansa.

Erityisen mielenkiintoista DIY Perks -kanavan PlayStation 5 Slim -projektissa oli se, että käytännössä lähes kaikki rakentamisessa käytetyt työkalut olivat varsin perinteisiä sähkökäyttöisiä työvälineitä, poikkeuksena kuparilevyjen kiinnittämisessä käytetty uuni.

Tämä tarkoittaa että uhkarohkeimmat PS5-omistajat voivat yrittää kopioida Perksin projektia mutta huomioimisen arvoista on se, että aivan halvasta huvista ei ole kyse, sillä pelkät vesijäähdytyksen rakentamisessa käytetyt kuparilevyt maksoivat lähes 280 euroa. Puhumattakaan siitä riskistä, että onnistuu hajottamaan yhä haastavasti saatavissa olevan PlayStation 5:n kuten Perksille kävi projektin kanssa.

Jos kuitenkin projektissa onnistuu, niin ohuemman konsolin lisäksi saa myös itselleen huomattavasti paremmin jäähdytetyn PlayStation 5:n, sillä Perksin Slim-malli toimi kymmeniä asteita viileämmin kuin Sonyn alkuperäinen laite.

DIY Perksin video on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kaikille rakenteluprojekteista kiinnostuneille, sillä YouTubettaja käy hyvin selkeästi vaihe vaiheelta läpi projektinsa ja kaikki siinä käytetyt työvälineet sekä tekniikat.
Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< GOG-kauppa syytää vi... Assembly-tapahtuma t... >

Keskustelut (2 viestiä)

HArtsa

Rekisteröitynyt 10.06.2017

22.06.2022 klo 06.53 1 tykkää tästä

Hieno projekti ja hyvin toteutettu!
lainaa
cjowifkakgjdi

22.06.2022 klo 08.48 1 tykkää tästä

kylla konsolin kuuluu olla iso huomion keskipiste eika mikaan sokeripala mut viilennys kyl ihan hyva
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova