Tuorein sisältö

Pitkään odotettu uusi Skate tulee olemaan free-to-play ja live service -peli

15.07.2022 klo 12.00 | Luettu: 1695 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelijulkaisija EA ja pelinkehittäjä Full Circle esittelivät eilen illalla ensimmäistä kertaa kunnolla fanien pitkää odottamaa Skate-pelisarjan seuraavaa osaa mutta lähes 20 minuuttisella videolla kerrotut uutiset eivät välttämättä ilahduta kaikkia pelisarjan pitkäaikaisia ystäviä.

Pelisarjan seuraava osa tulee olemaan nimeltään Skate. (piste mukaan lukien) ja nimen tarkoituksena on korostaa sitä, että kyseessä ei ole pelinkehittäjien mukaan varsinaisesti jatko-osa vaan pelisarjan "seuraava evoluutio". Skeittipelisarjan kohdalla se tarkoittaa sitä, että Skate. tulee olevaan sekä free-to-play että live service -tyyppinen peli, eli pelistudion mukaan peliä on tarkoitus jatkossa päivittää ja kehittää jatkuvasti.

Tulevan Skate. -pelin ilmaisuus tarkoittaa tietenkin sitä, että peli tulee sisältämään mikromaksuja mutta pelinkehittäjä Full Circle ainakin lupaa, että peli ei tule sisältämään lootboxeja tai minkäänlaisia varsinaisesti pelisisältöön vaikuttavia ostoksia vaan kaikki mikromaksut ovat kosmeettisia ja inspiraatiota tähän on haettu muun muassa Apex Legendsistä.

Nähtäväksi tietenkin paljonko pelaajilla on mahdollista muokata esimerkiksi omaa pelaajaa tai skeittilautaa ilmaiseksi, sillä kustomisaatio ja oman identiteetin esittäminen ovat kohtuullisen iso ja oleellinen osa skeittikulttuuria.Mahdollisesti huolestuttavien uutisten lisäksi videolla kuitenkin kuultiin myös potentiaalisesti lupaavalta kuulostavia uusia ideoita. Tuleva Skate. tulee ilmestymään konsoleille, PC:lle sekä mobiilialustoille ja pelinkehittäjän mukaan peli sisältää tuen alustojen välistä pelaamista sekä tallennusta varten, eli mahdollisesta peliseurasta ei ainakaan pitäisi olla puutetta.

Peliseura nimittäin voi olla yksi peli isoimmista houkutuksista, sillä alustavasti Full Circle on kokeillut jopa 60 pelaajan moninpeliauloja ja pelin uusi San Vansterdamin kaupunki pitää sisällään CollaboZones-työnimellä kulkevia yhteistyöalueita, joissa pelaajat voivat yhdessä rakentaa kaikille pelin pelaajille jaettavia skeittialueita.

Toistaiseksi Skate. -pelillä ei ole vielä mitään julkaisuaikataulua ja pelinkehittäjä sanoo, että peli tullaan julkaisemaan vasta kuin se on valmis. Tähän voi vielä kulua jonkin aikaa, sillä videollakin nähty pelikuva on leimattu olevan pelin esi-esi-esi-alpha versiosta.

Pelin free-to-play ja live service -mallit pitävät tietenkin sisällään riskejä etenkin pidemmällä aikavälillä, sillä vaikka edellisen Skate 3 -pelin julkaisusta on kulunut jo yli 12 vuotta, niin peli on yhä pelattavissa ja samaa ei välttämättä voi sanoa pelisarjan seuraavasta osasta.

Huolestuneilla pelaajilla on kuitenkin mahdollisuus päästä kokeilemaan Skate. -peliä (muutenkin kuin lataamalla pelistä äskettäin nettiin vuotaneen version...) sillä EA on avaamassa pelille oman suljetun pelikokeilunsa, johon voi ilmoittautua täällä.


V2.fi | Mikko Seppänen
< Huhu: Seuraava Assas... Retro-estetiikalla v... >

Keskustelut (2 viestiä)

JesseK

Moderaattori

Rekisteröitynyt 12.04.2016

15.07.2022 klo 17.46 2 tykkää tästä

Pelkään pahinta, toivon parasta!
lainaa
destev

16.07.2022 klo 02.13 2 tykkää tästä

JesseK kirjoitti:
Pelkään pahinta, toivon parasta!

Pelkään pahinta, mutta edes optimistina en viitsi odottaa EA:lta mitään taskulämmintä avaria parempaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova