Tuorein sisältö

Iso-Britannia ei aio kieltää lootboxeja huolimatta siitä, että uusi selvitys löysi johdonmukaisia yhteyksiä ongelmapelaamiseen

17.07.2022 klo 18.15 | Luettu: 1422 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Huolimatta tänään julkaistusta Iso-Britannian kulttuuriministeriön lähes kaksi vuotta kestäneestä selvityksestä, joka löysi johdonmukaisen yhteyden pelien lootbox-mekaniikkojen ja ongelmallisen uhkapelaamisen välillä, Ison-Britannian hallitus ei aio ryhtyä toimenpiteisiin lootboxien kieltämiseksi.

Nykyisen oikeistohallituksen kulttuuriministeri Nadine Dorries kommentoi, että lootboxien kiellon lisääminen työn alla olemaan uhkapelilainsäädännön uudistukseen voisi aiheuttaa "odottamattomia seurauksia". Ministerin mukaan lootboxien ostamisen kieltäminen lapsilta voisi esimerkiksi johtaa siihen, että yhä useammat lapset päätyisivät käyttämään aikuisten tilejä, jolloin heidän pelaamisensa ja rahankäyttönsä olisi yhä vaikeammin vanhempien valvottavissa.

Lisäksi hallituksen mukaan, vaikka selvitys löysikin "tasaisen ja johdonmukaisen" yhteyden lootboxien ja ongelmapelaamisen välillä yli viidentoista vertaisarvioidun tutkimuksen muodossa, se ei voinut olla varma siitä, että näiden välillä oli kausaalinen yhteys.

Hallitus myös jälleen vetosi päätöksessään siihen, että lootboxien sisältöä ei pääsääntöisesti pysty virallisesti muuttamaan oikeaksi rahaksi. Tosin Iso-Britannian oma uhkapelien toimikunta on jo aiemmin varoittanut lukuisista kolmansien osapuolten pyörittämistä sivustoista, joissa pelaajat voivat myydä lootbox-sisältöjä eteenpäin oikeasta rahasta.

Lainsäädännön sijaan Dorries kertoi hallituksen aikovan työskennellä yhdessä "pelialan johdolla" ja sen kanssa parantaakseen pelaajien kuluttajansuojaa. Dorries kommentoi hallituksen linjausta seuraavasti: "Meidän näkemyksemme mukaan on ennenaikaista ryhtyä lainsäädännöllisiin toimenpiteisiin ilman, että ensin pyrimme parantamaan pelialan johdolla lapsille, nuorille ja kaikille pelaajille tarkoitettuja suojatoimia."

Vähemmän yllättäen Ison-Britannian hallituksen linjaus sai välittömästi kritiikkiä pelialan asiantuntijoilta ja Yorkin yliopiston David Zendle kutsuikin lähestymistapaa samanlaiseksi, kuin laittaisi pukin kaalimaan vartijaksi. Zendlen mukaan "aiemmat selvitykset ovat yksiselitteisesti osoittaneet, että tiettyjen pelialan häikäilemättömien toimijoiden ei voida luottaa sääntelevän itseään kun kyse on pelaajien suojelemisesta".

Iso-Britannian kulttuuriministeriö ei siis aio suositella lainsäädäntöön samanlaisia kieltoja, mitä nähtiin esimerkiksi Hollannissa ja Belgiassa, mutta kulttuuriministerin mukaan kuitenkin lasten ja nuorten ei tulisi olla mahdollista ostaa lootboxeja ilman vanhempien suostumusta.

Tämän lisäksi Dorriesin mukaan kaikilla pelaajilla tulisi olla pääsy kulutusta hillitseviin asetuksiin sekä tarpeeksi läpinäkyvää tietoa pelaamisen tukemiseksi. Näillä näkyminen hallituksen odotetaan neuvottelevan pelialan kanssa työryhmän muodossa ja tämän työryhmän ensimmäisen raportin ennustetaan ilmestyvän ensi vuoden alkupuolella.

Nähtäväksi toistaiseksi siis jääm tullaanko Ison-Britannian nykyhallituksen lähestymistavalla saamaan aikaan merkittäviä muutoksia mutta kulttuuriministeriö toistaiseksi ainakin lupaa, että jos niitä ei saavuteta yhteistyössä pelialan kanssa lähitulevaisuudessa, myös muutokset lainsäädäntöön ovat mahdollisia lasten, nuorten ja aikuisten suojelemiseksi.

Lähde: The Guardian

V2.fi | Mikko Seppänen
< Fall Guys -kehittäjä... V2.fi:n laiteuutiset... >

Keskustelut (2 viestiä)

Defaulted

Rekisteröitynyt 04.01.2011

17.07.2022 klo 19.41 4 tykkää tästä

Vahva veikkaus, että joku on nyt saanut rahaa jostain välistä
lainaa
thf9gjwkgja

18.07.2022 klo 10.00 2 tykkää tästä

murhista on turha rangaista kun sitten ihmiset vaan aiheuttavat onnettomuuksia heille joista haluaa eroon
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova