Tuorein sisältö

Nyt voi räiskiä demoneita sadonkorjuunkin yhteydessä - hakkerit saivat Doomin pyörimään traktorissa

16.08.2022 klo 20.00 | Luettu: 1198 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Pitkäaikainen perinne Doom-pelien pyörittämiseen kaikilla mahdollisilla laitteilla aina raskaustesteistä jääkaappeihin on saanut lisää jatkoa, kun DEF CON -hakkeritapahtuman yhteydessä australialainen Sick Codes -nimellä kulkeva aktivistihakkeri esitteli pelin pyörimistä John Deeren traktoreilla.



Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkästään huvin vuoksi tehty tempaus, vaan kuten Wired-sivusto kirjoittaa kyse on enemmänkin käytännön esimerkki jailbreak/root-kierrosta John Deeren traktorien käyttöjärjestelmään.

Maatalouskoneet ovat nimittäin yksi merkittävistä Right to repair -liikkeen taistelukentistä ja mahdollisuus kiertää valmistajien, kuten John Deere, asettamat rajoitukset antavat maanviljelijöille mahdollisuuden korjata sekä huoltaa laitteitaan huomattavasti edullisemmin ja vapaammin.

Sick Codes esitelmöi jo viime vuoden DEF CON -tapahtuman yhteydessä traktorien käyttöliittymien bugeista ja ohjelmointi käyttöliittymistä, joiden avulla käyttäjät pystyivät ohittamaan rajoituksia mutta valmistajat ottivat tästä opikseen ja päivittivät useita kiertoteitä laitteistaan kiinni.

Tämä taas ei ilahduttanut Right to repair -oikeuksia ajavia, joilta Sick Codes kertoo kuulleensa palautteena, että esitelmä aiheutti heille päänvaivaa. Tämän seurauksena Sick Codes kertoo halunneensa todistaa maanviljelijöille, että nämä voivat itse rootata laitteensa voidakseen täysin vapaasti hallinnoida niitä ja lopulta hakkeri kertookin onnistuneensa siinä käytyään läpi lukuisten John Deere traktorien kosketusnäyttöjä.

Ensimmäisenä tekona testatakseen jailbreak/root-pääsyä Sick Codes tietenkin asensi laitteelle Doomin DeHacked Doom -version ja hakkeroinnin henkeen sopien vieläpä Skelegant-modaajan pelistä tekemää farmihenkistä modia.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Muotipoliisi räiskii... Saints Row esittelee... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova