Tuorein sisältö

Viime vuosien kehutuimpiin roolipeleihin kuuluva Disco Elysium saa tuskin jatkoa entisen kehittäjän mukaan

09.10.2022 klo 14.00 | Luettu: 2232 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Vuonna 2019 ilmestynyt Disco Elysium kuuluu viime vuosien kehutuimpien roolipelien joukkoon ja virolaisen ZA/UM-pelistudion luoma peli on ehtinyt parin vuoden aikana keräämään kiitosten lisäksi itselleen myös lukuisia pelialan palkintoja.

Viimeisten tietojen valossa vaikuttaa kuitenkin erittäin epätodennäköiseltä, että pelaajat pääsevät välttämättä enää palaamaan Disco Elysiumin maailmaan jatko-osan muodossa, sillä ZA/UM-pelistudion ja samaa nimeä kantaneen kulttuurijärjestön entinen jäsen Martin Luiga on GamePressure-sivustolle antamassaan haastattelussa kertonut valtaosan alkuperäisen pelin tekijöistä saaneen lähtöpassit pelistudiolta vuoden 2021 lopussa.

Luiga on yksi alkuperäisen ZA/UM-kulttuurijärjestön perustajista, josta Disco Elysium -pelin kehittänyt pelistudio muodostui ja tämän vuoden lokakuun alussa Luiga ilmoittikin kulttuurijärjestön olevan lakkautettu sekä paljasti Disco Elysiumin pääsuunnittelijan Robert Kurvitzin, pelin päätaiteilijan Aleksander Rostovin sekä pelin toisen pääkirjoittajan Helen Hindperen joutuneen lähtemään vastentahtoisesti ZA/UM:lta viime vuoden lopussa.

Koska Luiga ei ole enää varma onko ZA/UM-pelistudiolla juurikaan töissä ketään alkuperäisen Disco Elysiumin parissa työskennellyttä henkilöä, niin pelinkehittäjä pitää erittäin epätodennäköisenä, että pelistudio haluaa edes tehdä jatkoa kehutulle roolipelille.

Täysin toivottamalta tulevaisuus ei kuitenkaan välttämättä Disco Elysium -faneille ole, sillä Luigan mukaan on erittäin todennäköistä, että Kurvitz, Rostov ja Hindpere jatkavat yhä pelialalla. Varsinkin jos kolmikko pysyy yhä yhdessä jatkossa, niin pelintekijöiden seuraavaa projektia kannattaa ehdottomasti seurata.

Nähtäväksi kuitenkin jää mikä tulee olemaan ZA/UM:n kohtalo mutta ainakaan Martin Luigalla ei ollut haastattelussa pelistudion johdosta ja näiden tulevaisuuden näkymistä erityisen positiivista sanottavaa.

Lähde: IGN

V2.fi | Mikko Seppänen
< Pitkään odotettu Sys... Blizzard korjasi cha... >

Keskustelut (1 viestiä)

woiethnwoenv

10.10.2022 klo 01.09

hyva ei lisaa turhia jatkoosia jos pelaajat sais paattaa nii ei tuliskaa muuta kun remakeja ja jatko osia
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova