Tuorein sisältö

''Moraalin, siveyden ja säädyllisyyden standardien vastaisena'' kielletty peli pääsi pannasta Australiassa ja saa sittenkin virallisen julkaisun

14.05.2021 klo 22.00 | Luettu: 775 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenAustralian ikärajaviranomaiset ilmoittivat aiemmin tänä vuonna kieltäytyvänsä antamasta kehutulle Disco Elysium: THe Final Cut -pelille ikärajaa, koska viranomaisten mukaan peli "kuvaa, sisältää tai muuten käsittelee seksiin, huumeiden väärinkäyttöön ja addiktioon, rikollisuuteen, raakuuteen tai väkivaltaan liittyviä ilmiöitä sellaisella tavalla että ne ovat kaikkien kohtuullisten aikuisten hyväksymien moraalin, siveyden ja säädyllisyyden standardien vastaisia eikä pelille tulisi siksi antaa ikärajaa".

Nyt viranomaiset ovat kuitenkin tarkastaneet pelin uudestaan pelinkehittäjä ZA/UM:n ja antaneet sillä R18+ ikärajan, joka sallii pelin laillisen myynnin maassa. Ikärajapäätöksestä kertovan raportin mukaan vaikka pelissä kuvataankin huumeiden käyttöä, joka on ollut yleensä Australiassa annettujen täyskieltojen taustalla, niin peli ei kuitenkaan glorifioi sitä ja kuvaa sitä pitkälti negatiivisten vaikutusten kautta.

Australialaiset PC-pelaajat olivat pystyneet hankkimaan pelin esimerkiksi Steam-kauppapaikasta ja pelaamaan sitä ongelmitta mutta ilman ikärajaa peliä ei ollut mahdollista myydä konsoleilla tai fyysisinä kopioina. Nyt kuitenkin myös PlayStation-, Xbox- ja Switch-pelaajat pääsevät nauttimaan pelistä, joka sai V2.fi:n arviossa 4,5/5 arvosanan.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Joko nyt trokarit ku... Elite Dangerous: Ody... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova