Tuorein sisältö

Xbox Game Pass tuotti Microsoftille lähes 3 miljardia euroa viime vuonna

11.10.2022 klo 21.00 | Luettu: 1870 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenBrasilian kilpailu- ja kuluttajavirasto Conselho Administrativo de Defesa Econômica tai CADE antoi viime viikolla siunauksensa Microsoftin ostoaikeille pelijulkaisija Activision Blizzardin suhteen mutta samassa yhteydessä virasto paljasti myös mielenkiintoisia lukuja Xbox Game Pass -palvelua koskien.

Tweaktown-sivusto oli huomannut CADE:n julkaisemassa loppuraportissa eri konsolivalmistajien sekä mielenkiintoisesti pelijulkaisija EA:n verkkopalvelujen markkinaosuudet sekä näiden tuotot.

Microsoftin suosittu Xbox Game Pass -palvelu tuotti raportin mukaan viime vuonna 2,9 miljardia dollaria (noin 2,98 miljardia euroa) ja piti hallussaan noin 30-40 prosentin markkinaosuutta. Sonyn PlayStation Plus tai PlayStation Now -palvelun osalta raportissa ei ollut tuotettuja rahamääriä mutta sen markkinaosuudeksi kerrottiin 40-50 prosenttia.Nintendon oman Nintendo Switch Online -palvelun tuotoksi mainittiin 932 miljoonaa dollaria ja raportin mukaan se pitää hallussaan noin 10-20 prosentin markkinaosuutta. Pelijulkaisija EA:n oma EA Play -palvelu tuotti CADE:n mukaan 356 miljoonaa dollaria ja piti hallussaan maksimissaan 10 prosenttia markkinoista.

Jos CADE:n julkaisemia lukuja vertaa Microsoftin Xbox-osaston kokonaistuottoon, niin jo yli 25 miljoonaa tilaajaa sisältävä palvelu oli vastuussa noin 18 prosenttista kaikesta Xbox-tuotosta (yhteensä 16,28 miljardia dollaria) ja lähes 30 prosentista kaikesta peleistä saaduista tuotosta (yhteensä 12,581 miljardia dollaria).

Huolimatta Sonyn jättämistä vastalauseista, niin CADE:n kaupat sallivan raportin mukaan vaikka Microsoft myöhemmin päättäisikin tehdä Call of Duty -pelisarjasta Xbox-yksinoikeuspelin ja saisi näin merkittävää hyötyä konsolimarkkinoilla, niin Sony pystyy silti pysymään kilpailukykyisenä aivan kuten Nintendokin tekee ilman kyseistä pelisarjaa.

Nähtäväksi kuitenkin toistaiseksi vielä jää tulevatko myös Iso-Britannian, EU:n ja Yhdysvaltojen kilpailuviranomaiset lisätutkimusten jälkeen seuraamaan brasilialaisten esimerkkiä ja sallimaan Activision Blizzard kaupat.

Lähde: VGC
Kuva: Tweaktown / CADE

V2.fi | Mikko Seppänen
< Gothamin Ritarit kok... Google julkisti uude... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

maker

11.10.2022 klo 21.34 4 tykkää tästä

äkkiä kaupat kiinni.antaa pleikun itkeä kun he tekevät ihan samaa juttua.on kyllä nipponit huonoja häviäjiä kun pitää inistä.
lainaa
tane78

11.10.2022 klo 22.32 11 tykkää tästä

Vahvasti veikkaan, että itku tulee xbox-fanipojille, kun MS alkaa todella rahastaa tällä. Nyt vaan kerätään tilaajia "ilmaisella" sisällöllä.
lainaa
xjaphfoahfsugjf

12.10.2022 klo 17.08

xbox tekee valiot ja myy niin kauan halvalla et muita ei oo sitten te ootte kaikki itkevia xboxpoikia
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova