Tuorein sisältö

Viranomaiset nostivat syytteet sisäpiirikaupoista Sonic-siilin isänä tunnettua Yuji Nakaa vastaan

28.12.2022 klo 23.15 | Luettu: 756 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Japanilaiset viranomaiset ovat päätyneet nostamaan syytteet sisäpiirikaupoista Sonic the Hedgehogin luojana tunnettua pelinkehittäjä Yuji Nakaa vastaan.

Naka pidätettiin marraskuussa ja nyt Japanin yleisradioyhtiö NHK:n mukaan Tokion syyttäjälaitos on todennut uskovansa pelinkehittäjän käyttäneen sisäpiiritietoa Square Enixin suunnitelmista Final Fantasy spin-off-pelin kehityksen suhteen.

Viranomaisten mukaan Naka tiesi Final Fantasy VII: The First Soldier -mobiilipeliä kehittävän pelistudion ATeam Entertainmentin osakkeiden arvon nousevan pelin julkistuksen myötä ja osti pelistudion osakkeita 144,7 miljoonalla jenillä ennen kuin Square Enix julkisti pelin virallisesti.

Yuji Nakaa epäiltiin aiemmin myös Dragon Quest Tact -mobiilipeliin ja sen tehneeseen pelistudioon nimeltään Aiming liittyvistä sisäpiirikaupoista mutta ainakaan toistaiseksi viranomaiset eivät ole vielä siitä nostaneet syytteitä.

Samaan aikaan viranomaiset nostivat syytteet myös toista entistä Square Enixin työntekijää, Taisuke Sasakia, kohtaan samoista sisäpiirikaupoista mutta lähinnä teknisenä tuottajana toimineella pelinkehittäjällä ei ole aivan samanlaista mainetta, kun vuosikausia Sonic Teamin johtajana toimineella sekä Phantasy Star ja NiGHTS Into Dreams -pelien parissa työskennelleellä Yuji Nakalla.

Toistaiseksi Nakan tai Sasakin oikeudenkäynnille ei ole annettu päivämäärää mutta ottaen huomioon, että Japanin oikeuslaitoksella on lähes 100 prosentin tuomitsemisaste, niin tilanne ei vaikuta erityisen lupaavalta pelinkehittäjien suhteen.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< Nintendo paikkasi va... Sony julkisti Playst... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova