Tuorein sisältö

Blooper Team vakuuttaa Silent Hill 2 Remaken pysyvän uskollisena alkuperäiselle pelille mutta uudistavan vanhentuneita osia

05.01.2023 klo 20.35 | Luettu: 1228 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Pelinkehittäjä Blooper Teamin tekemä uusioversio kauhupelien klassikkoihin laskettavasta Silent Hill 2 -pelistä tulee pelistudion mukaan pysymään uskollisena alkuperäiselle pelille mutta samaan aikaan uudistamaan pelin osa-alueita, jotka eivät välttämättä ole vanhentuneet hyvin.

Tämä on ainakin tavoitteena Blooper Teamin markkinointijohtaja Anna Jasinskan mukaan, joka puhui pelinkehittäjän oman Layers Of Fears -pelin ohella myös odotetusta Silent Hill 2 Remakesta DreadXP-sivustolle antamassaan haastattelussa.

Haastattelussa Jasinskalta kysyttiin siitä, kuinka vapaat kädet Konami on antanut puolalaiselle pelinkehittäjälle pelin suhteen ja Jasinska vakuutti pelisarjan faneja kertomalla pelistudion keskittyvän "sisällyttämään peliin sen tunnistettavan tunnepohjaisen ilmapiriin" eikä fanien tarvitse pelätä pelistudion "missaavan pointin" samalla kun se uudistaa peliä.

Jasinska lupaa pelistudion pitäytyvän uskollisesti pelin kanonisoidussa tarinassa samalla, kun uudistavan pelin pelattavuuden ja päivittävät grafiikat alusta alkaen. Isoin näkyvä muutos tulee Jasinskan mukaan olemaan pelihahmon olkapään yli oleva kamerakulma, joka muuttaa muutamien ikonisten kohtausten näkymää mutta samalla tarkoitti pelin taistelujärjestelmän uusimista.

Pelistudio on myös Jasinskan mukaan ottanut hyvin varovaisen lähestymistavan kaikkiin uudistuksiin mutta ei pelkää tehdä tiettyjä muutoksia joihinkin pelin osa-alueisiin, jotka markkinointijohtajan mukaan tarvitsevat uudistuksia ajan kulumisen vuoksi.

Haastattelussa Jasinska valotti myös sitä, miten Blooper Team onnistui saamaan fanien pitkään odottaman remake-projektin itselleen. Jasinska kertoi Konamin kutsuneen pelinkehittäjän osallistumaan Tokyo Game Show -tapahtumaan ja esittelemään konseptin siitä, miten pelistudio tekisi uusioversion Silent Hill -pelisarjan toisesta osasta.

Blooper Team ei suinkaan ollut ainoa projektia varten harkittu pelistudio mutta Jasinskan mukaan puolalaiset onnistuivat varastamaan konseptillaan Konamin sydämen ja vakuuttamaan japanilaisen pelifirman omistautumisestaan sekä intohimostaan kauhua kohtaan.

Silent Hill 2 Remakella ei ole vielä julkaisupäivää mutta se tulee olemaan konsoliyksinoikeuspeli PlayStation 5 -konsolilla, sillä peli oli Microsoftin mukaan Final Fantasy VII Remaken ohella yksi niistä peleistä joiden julkaisu Sony esti kilpailevalle konsolille. PS5:n lisäksi peli tulee kuitenkin myös ilmestymään PC:lle.



Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Sonyn julkistukset C... Nintendo Switch ohit... >

Keskustelut (2 viestiä)

cjpaodjsfjwjs

05.01.2023 klo 23.27

jooo ninellisesti sama kaupunki ja samat tapahtumat mut siin se onkin pelattavuus ku jossain downpourissa
lainaa
hzgjgj

06.01.2023 klo 21.20

Silent hill 1 ja resident evil 1 pleikka 1:llä on vieläkin (ehkä vähän nostalgiaa) parhaimpia kauhupelejä mitä tiedän ja psykologisessa mielessä silenthillin sumu -psyykkaus ja residentin ovenavaus -psyykkaus oli ja on kuumottavaa ja aikaansa edellä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova