Tuorein sisältö

NetEasen ja Blizzardin välirikon seurauksena kiinalaisen teknologiajätin työntekijät pistivät World of Warcraft -patsaan palasiksi

19.01.2023 klo 21.00 | Luettu: 600 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenViime vuoden marraskuussa kiinalainen NetEase ilmoitti, että sen lähes 14 vuotta kestänyt julkaisusopimus Blizzardin kanssa päättyy tämän vuoden tammikuussa ja samalla pelien, kuten World of Warcraft, Overwatch 2, Starcraft, Hearthstone ja Diablo III tuki loppuisi välittömästi Kiinassa.

Kyseessä ei vaikuttaisi kuitenkaan olevan mikään yhteisymmärryksessä syntynyt välirikko, sillä NetEasen kansainvälisistä sijoituksista vastaava johtaja Simon Zhu kertoo yhteistyön loppuneen "ääliön" kulissien takana aiheuttaman vahingon vuoksi.

Pelijulkaisija Activision Blizzard on taas kertonut tarjonneensa kiinalaisyritykselle puolen vuoden jatkosopimusta ja toteaa "olleen sääli" ettei NetEase tarttunut tarjoukseen, sillä välin kun Blizzard etsii itselleen uutta yhteistyökumppania.

NetEasen julkaisi vastineen, jossa kertoo pitäneensä Blizzardin julkaisemaa ehdotusta puolen vuoden jatkoajasta röyhkeänä ja taloudellisesti epäloogisena. Lisäksi NetEasen mukaan kyseinen tarjous oli epäreilu ja asetti yhteistyölle ehtoja, joihin kiinalaisyritys ei kokenut voivansa suostua.

Kuitenkin eniten NetEasen ja sen työntekijöiden suhtautumisesta Blizzardia sekä sen tekemään tarjousta kohtaan kertoo se, että kiinalaisen firman työntekijät hajottivat moukareilla yrityksen ulkopuolella sijainneen jättikokoisen World of Warcraft -patsaan ja livestriimasivat koko tapahtuman.

Patsaan paloiksi pistämisen ohella NetEasen työntekijät joivat firman nimellä brändätyistä kupeista vihreää teetä, joka ilmeisesti viittaus kiinalaiseen näennäisesti viattomalta vaikuttavaa henkilöä mutta oikeasti manipuloivaa henkilöä tarkoittavaan termiin.

Vaikuttaa siltä, että kiinalaisten pelaajien on turha toivoa enää jatkoa NetEasen ja Blizzardin väliseen sopimukseen, eli ensi viikolla tammikuun 24. päivän jälkeen miljoonat kiinalaiset pelaajat eivät pääse enää pelaamaan Blizzardin huippusuosittuja pelejä ennen kuin pelijulkaisija saa solmittua uuden sopimuksen.Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Mass Effect alkaa ku... PSVR2-julkaisupelien... >

Keskustelut (2 viestiä)

Hanzo

21.01.2023 klo 23.52

Mikähän järki Blizzulla oli purkaa sopimus? Luulis Kiinan kokoisessa maassa riittävän maksavia asikkaita. Ellei sit Kiinan uusimmat pelirajoitukset ole alkanut vaikuttamaan.
lainaa
Hanzo

22.01.2023 klo 00.10

Hanzo kirjoitti:
Mikähän järki Blizzulla oli purkaa sopimus? Luulis Kiinan kokoisessa maassa riittävän maksavia asikkaita. Ellei sit Kiinan uusimmat pelirajoitukset ole alkanut vaikuttamaan.


Löyty vastaus linkistä: Ovatkin etsimässä uutta palvelin ylläpitäjää kiinasta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova