Tuorein sisältö

Microsoft syyttää Sonya EU:lle valehtelemisesta Activision Blizzard -kauppojen suhteen

29.01.2023 klo 11.00 | Luettu: 1764 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSonyn toimitusjohtaja Jim Ryanin on kerrottu tavanneen EU:n kilpailuasioista vastaavan Margrethe Vestagerin kanssa ja nyt Microsoftin viestintäjohtaja on syyttänyt Sony-pomon valehdelleen EU:lle koskien Microsoftin antamia sitoumuksia Call of Duty -sarjan pitämiseksi PlayStation-konsoleilla.

Aiemmin muun muassa Brasilian kilpailuviranomaisille antamissaan lausunnoissa Sony on kutsunut Call of Duty -pelisarjaa "oleelliseksi peliksi" ja Microsoft onkin tätä argumenttia vastaan tarjonnut virallista sopimusta, jossa se lupaa tuoda pelisarjan seuraavan kymmenen vuoden ajan PlayStation konsoleille.

Kuitenkin Microsoftin tiedotusjohtaja Frank X. Shaw on nyt väittänyt Sonyn edustajien kertoneen Brysselissä viranomaisille, ettei teknologiajätti ole valmis tarjoamaan Sonylle identtistä sisältöä Call of Duty -pelien kanssa jos Microsoft onnistuu lyömään Activision Blizzard -kaupat lukkoon.Shaw vahvisti viesteissään Microsoftin aiemman tarjouksen 10-vuoden laillisesti sitovasta sopimuksesta, jolla Sony saa täysin saman sisällön, ominaisuudet ja julkaisuajat kun mitä Xbox-konsolit. Tiedotusjohtajan mukaan Sony on yhä markkinajohtaja, joten olisi järjetöntä jättää PlayStation-pelaajat pois Call of Dutyn ekosysteemistä.

Toistaiseksi Activision Blizzard -kaupat ovat myös vastatuulessa EU:n ulkopuolella, sillä Yhdysvaltain kauppakomission on haastanut Microsoftin oikeuteen estääkseen kaupat mutta tästäkin huolimatta toistaiseksi ainakin Xbox-pomo Phil Spencer on kertonut uskovansa yhä jättikauppojen toteutumiseen.

Lähde: VGC

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi:n laiteuutiset... Modeemit kuumiksi - ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova