Tuorein sisältö

EA:n huhutaan havittelevan yli 500 miljoonan euron sopimusta Englannin valioliigan kanssa

12.02.2023 klo 11.00 | Luettu: 962 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



EA vahvisti viime vuonna, ettei tulisi enää jatkamaan 30-vuotta kestänyttä lisenssisopimustaan kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n kanssa vaan jatkossa pitkäikäinen jalkapallopelisarja tulisi liiton nimen sijaan käyttämään nimeä EA Sports FC.

Nimenmuutoksen vahvistaneen tiedotteen yhteydessä EA kuitenkin vakuutti pelisarjan pysyvän pitkälti samana ja sisältävän jatkossakin yli 19 000 pelaajaa, yli 700 joukkuetta, yli 100 stadionia sekä yli 30 jalkapalloliigaa.

Yksi EA Sportsin johtajan Cam Weberin mainitsemista jalkapallosarjoista oli Englannin valioliiga ja nyt uutissivusto Sky Newsin mukaan pelifirma sekä liiga lähestyvät 488 miljoonan punnan (noin 550 miljoonaa euroa) sopimuksen solmimista.

Massiiviselta kuulostavalla sopimuksella oli kestoa kuusi vuotta ja se antaisi Sky Newsin lähteiden mukaan EA Sportsille yksinoikeuden käyttää valioliigan joukkueita "elektronisissa peleissä". Vaikka sopimuksen hintalapuksi tulisi yli 80 miljoonaa puntaa vuosittain, niin koska EA:n jalkapallopelisarja on vuodesta toiseen ollut yksi maailman myydyimpiä pelejä ja Englannin valioliiga on yksi maailman suosituimpia jalkapallosarjoja, niin on helppo uskoa, että EA kokee sopimuksen hintansa väärtiksi.

EA ei ole toistaiseksi vielä kertonut yksityiskohtia mitä tänä vuonna EA Sports FC nimellä kulkeva peli pitää tarkalleen sisällään ja viime toukokuussa julkaistun tiedotteen mukaan lisätietoa nimenmuutoksen kokeneesta pelisarjasta joudutaan odottamaan tämän vuoden kesäkuuhun saakka.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi:n laiteuutiset... Sukella syvälle kehu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova