Tuorein sisältö

EA vahvisti jättävänsä FIFA-nimen taakseen 30-vuoden jälkeen - ensi vuoden jalkapallopeli kulkee nimellä EA Sports FC

10.05.2022 klo 22.00 | Luettu: 1140 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenEA on tänään vahvistanut jo viime syksystä huhutun muutoksen, eli pelifirman pitkäikäinen jalkapallopelisarja FIFA ei ole enää ensi vuonna käytä kansainvälisen jalkapalloliiton nimeä, vaan tunnetaan nimellä EA Sports FC.

EA:n mukaan nimenmuutos ei tule käytännössä vaikuttamaan mitenkään pelin sisältöön ja jatkossa EA Sports FC tulee sisältämään samat joukkueet, pelaajat, pelitilat ja turnaukset kun aiemminkin. Syynä tähän on tietenkin se, että lähes kaikki sisältä kuten pelaajat ja joukkueet ovat lisensoineet suoraan oikeutensa EA:lle.

EA Sportsin johtajan Cam Weberin mukaan "firman uniikkiin lisenssiportfolioon kuuluu yli 19 000 pelaajaa, yli 700 joukkuetta, yli 100 stadionia ja 30 eri jalkapalloliigaa, mukaan lukien Valioliiga, Bundesliiga ja Serie A".

Nimenmuutoksesta kertovan tiedotteen yhteydessä olikin useiden yhteistyökumppanien lausunnot, joissa nämä lupaavat jatkaa tai laajentaa yhteistyötä EA:n jalkapallopelisarjan kanssa.

Syynä FIFA:n ja EA:n välirikkoon 30-vuoden yhteisen taipaleen jälkeen on New York Timesin lähteiden mukaan yksinkertaisesti raha. FIFA olisi ilmeisesti halunnut yli kaksinkertaistaan EA:n sille maksamat lisenssikorvaukset ja EA:n toimitusjohtaja Andrew Wilsonin vähättelevien kommenttien perusteella pelifirma taas ei nähnyt tässä itselleen tarpeeksi hyötyä.

Wilsonin aiempien kommenttien perusteella yhteistyö FIFA:n kanssa itseasiassa haittasi pelin kehittämistä pelifirman näkökulmasta, sillä EA joutui noudattamaan myös FIFA:n sponsorisopimusten rajoja. Esimerkkinä tästä Wilson kertoi, että peli ei voinut lisätä pelaajien pyytämiä tuotemerkkejä, kuten vaikkapa Niken kenkiä koska Adidaksella on yksinoikeussopimus FIFA:n kanssa.

Nike sattumoisin olikin juuri yksi tiedotteessa olevista yrityksistä, joka kertoi olevansa innostunut laajentamaan yhteistyötä EA:n kanssa uudelleennimetyn pelisarjan parissa. Nähtäväksi tietenkin jää tulevatko nämä muutokset vaikuttamaan varsinaisesti pelaajien kokemukseen pelistä mitenkään erityisen syvällisesti.

Lisätietoa siitä millaisia uudistuksia tarkalleen EA Sports FC -peli mahdollisesti tulee sisältämään joudutaan kuitenkin vielä odottamaan yli vuosi, sillä EA on ilmoittanut kertovansa yksityiskohtia uudesta pelistä vasta ensi vuoden kesällä.
Lähde: Eurogamer


V2.fi | Mikko Seppänen
< Supersankarit jättäv... Mass Effect -fanit s... >

Keskustelut (1 viestiä)

Nisu

Rekisteröitynyt 20.03.2014

11.05.2022 klo 02.08 1 tykkää tästä

"nimenmuutos ei tule käytännössä vaikuttamaan mitenkään pelin sisältöön"
EAn laiskuuden tuntien erittäin paikkansapitävä kommentti.
Todennäköisesti jostain 'FC 24' pelistä tulee löytymään FIFA 19-20 logoja.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova