Tuorein sisältö

Epic-pomo lupaa lisää yksinoikeuspelejä Epic Games Storeen

10.03.2023 klo 21.00 | Luettu: 822 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Epicin toimitusjohtaja Tim Sweeney on kertonut pelijulkaisijan aikovan yhä panostaa jatkossa PC:llä yksinoikeudella Epic Games Storeen myyntiin tuleviin peleihin, vaikka pelijulkaisija ei olekaan viime aikoina julkistanut yksinoikeuspelejä aiempaan tahtiin.

Tällä viikolla Sweeney julkisti Epic Games Storen olevan avoinna omakustannepeleille. Jatkossa kuka tahansa voi julkaista pelinsä Epic Games Storessa 100 dollarin hintaan, kunhan peli ei sisällä pornoa, riko tekijänoikeuksia, ole huijaus tai sisällä vihamielistä/syrjivää sisältöä. Lisäksi moninpelin sisältävien pelien pitää sisältää crossplay-tuki muissa PC-kaupoissa julkaistujen versioiden kanssa.

Sweeney kuitenkin myös kommentoi yksinoikeuspelejä ja kertoi Epicin jatkossa hiovan yksinoikeuspelien strategiaansa huolella. Toimitusjohtajan mukaan Epic huomasi erityisesti isojen yksinoikeuspelien merkittävyyden, sillä pienemmille yleisölle suunnattujen pelien käyttäjät eivät olleet valmiita samalla tavalla vaihtamaan Epic Games Storen käyttäjiksi. Esimerkiksi Borderlands 3 -pelin menestys ylitti sekä pelinkehittäjien että julkaisijan kaikki odotukset.

Epicin uuden yksinoikeustaktiikan merkittävä ero on myös ollut sen oma rahallinen panostus tulevien pelien kehittämiseen. Pelijulkaisija on osallistunut merkittävästi esimerkiksi Remedyn tulevan Alan Wake 2 -pelin kehitykseen ja on myös rahoittamassa Limbo-pelin kehittäneen Playdeadin seuraavaa peliä, kuten myös The Last Guardian -pelin tehneen genDesignin uutta teosta.

Epic Games Storen toiminnasta vastaavan johtajan Steve Allisonin mukaan kyseiset pelit tulevat pysyvään kauppapaikan yksinoikeuspeleinä PC:llä hyvin pitkään. Näiden pelien lisäksi Epic Games Store on saamassa ainakin 14 yksinoikeuspeli eri yhteistyökumppaneilta ja Epicin omistamilta muilta pelinkehittäjiltä, näiden joukossa on ainakin PC Building Simulator 2 sekä Fall Guys -pelistä tutun Mediatonicin seuraava peli.

Mielenkiintoisesti Allison myös kertoi joidenkin pelijulkaisijoiden julkaisevan pelinsä rajatun ajan yksinoikeudella Epic Games Storessa ilman erillistä korvausta, sillä julkaisijat haluavat käyttää hyväkseen Epic Games Storen parempaa myyntitulojen jakoa edes lyhyen aikaa. Allisonin mukaan tämä oli yksi syy miksi Rockstar julkaisi Red Dead Redemption 2 -pelin pari viikkoa etuajassa Epic Games Storessa ennen pelin Steam-julkaisua.

Epic myös vahvisti jatkavansa ainakin tämän vuoden loppuun saakka vuonna 2019 alkanutta viikoittaisten ilmaispelien antamista mutta sen pidemmälle pelijulkaisija ei vielä ole sitoutunut pelaajien alustalle houkuttelemiseen ilmaisten pelien avulla.

Lähde: PC Gamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Moottorisahalla koht... Square Enix kutsui F... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova