Tuorein sisältö

Huhut uudesta Sony-pelilaitteesta kiihtyvät: käsikonsoli PS5-pelien pelaamiseen?

06.04.2023 klo 11.00 | Luettu: 1482 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Muutama päivä sitten uutisoimme huhuista, joiden mukaan Sonylta olisi tulossa uusi PlayStation-laite, joka ei ole huhuttu PS5 Pro tai "Slim" erillisellä levyasemalla.

Nyt Kotaku kertoo tiedoista, joiden mukaan kyseessä olisi käsikonsoli, jolle ei kuitenkaan tehtäisi omia pelejä - se ei olisi siis Vita 2, jota monet ovat kaipailleet. Sen sijaan käsikonsolilla voisi striimata PlayStation 5 -pelejä "remote play" -tapaan 1080p-resoluutiolla.

"Aikainen prototyyppi näytti PlayStation 5 -ohjaimelta, jonka keskelle oli laitettu 8-tuumainen kosketusnäyttö", väittää huhuilija. Kotakun mukaan muistakin lähteistä on kuulunut huhuja "pilvistriimaavasta käsissä pidettävästä pelilaitteesta".

V2.fi | Manu Pärssinen
< Kiitos EU! Nintendo ... Videoarvostelu: Akka... >

Keskustelut (6 viestiä)

rasserahikainen666

07.04.2023 klo 17.19 1 tykkää tästä

Hieno laite, mutta milloin v2.fi suljetaan lopullisesti? Onhan tää toki jonkinlainen saavutus sekin että sivua pidetään pystyssä 0 lukijalle 7v romahduksen jälkeenkin.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

07.04.2023 klo 17.25 11 tykkää tästä

Jos tässä nyt vaikka vielä toiset 15 vuotta, kun viime viikollakin kävi toistasataa tuhatta ihmettelijää.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.04.2023 klo 10.05 2 tykkää tästä

Henkilökohtaisesti jokainen tällainen katkera ulinapostaus muistuttaa aina siitä, miksi saittia kannattaa jatkaa: että voi sitten sanoa tehneensä elämässään muutakin kuin postailleensa typeryyksiä muiden saiteille.

Mitään romahdustahan ei ole tapahtunut, ja vaikka jättäisi pois tuon ihan mielettömän Popeda-jutun viime viikolta (eikä sitä ole mitään syytä jättää pois) niin uutisia luetaan ja jaetaan ihan mukavasti. Saitteja on tullut ja mennyt ja täällä me vain olemme, ja jotenkin tämä edelleen huvittaakin. Myös nämä kommenttivinkumiset.

Toisekseen se tapa jolla tätä ajattelemme ei perustu suoraan mihinkään sivulatauksiin. Taustalla on kannattavaa liiketoimintaa ja V2.fi on ollut siinä strategiassa yllättävän isossa osassa. Tämän kautta on saatu paljon mielekästä kauppaa ja kontakteja, ja tämä on toiminut hyvänä työnäytteenä jo kohta vuosikymmeniä. Rahaa nimenomaan tästä hommasta ei ole paljon tullut, käytännössä tappiota, mutta vain jos tarkastellaan ainoastaan saitin suoria kuluja. Eikä tämän ylläpito nyt niin kallista ole, vaikka maksamme kirjoituspalkkioitakin.

Joten jos nyt saisi palata vuoteen 2007 ja miettiä, tekisikö kaiken uudelleen, niin kyllä tekisin, mutta pari juttua muuttaisin tietenkin näin vanhempana ja viisaampana. Silloin sitä ajatteli että tämä on pikamatka, mutta kyseessä on nimenomaan maraton.
lainaa
rasserahikainen666

08.04.2023 klo 11.39

Mikko kirjoitti:

Mitään romahdustahan ei ole tapahtunut...

Ihan rehellisesti sanottuna pakko nyt kysyä että ketä te luulette kusettavanne tällä?
Tämä keskustelu on käytännössä ainoa mitä täällä on käyty kuukausiin ja sivua ei ole linkattu käytännössä missään suomalaisessa internetissä kohta vuosikymmeneen.

Sivustolla oli ennen joka uutisessa 5-100 kommenttia ja nyt nollaa pukkaa vaikka olisi kategoriassa vuoden suurin uutinen. 0-interaktiolla sivun kuukausittaiset kävijät on laskettavissa 2 tai max. 3 numeroisella luvulla.

Voihan se toki olla että olette saaneet jonkin bottifarmin pommittamaan sivua ja se menee mainostajille läpi. Jos näin on niin onnittelut loistavasta strategiasta. Muussa tapauksessa on vähintäänkin ihmeellistä kuinka pitkään tämä "denial" jatkuu.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

08.04.2023 klo 12.14 3 tykkää tästä

Ai että kun menee tunteisiin. Vielä kun menisi sinne aivoihin. Jos olisit lukenut ja ymmärtänyt mitä kirjoitin niin ymmärtäisit, ettei meidän tarvitse "botata" tätä yhtään kenellekään. Logiikkasi on perustaltaan pielessä.

Käytössä on kaupallinen Clicky-analytiikka, joka on ollut käytössä alusta asti. Viime viikolla se näytti reilut 100 000 uniikkia kävijää, siis eri IP-osoitetta. Tämä oli poikkeus: normaali viikko on joku semmoinen 25-30 tuhatta eri osoitetta, joista "palaavia" parikymmentä tuhatta. Ei se ihan seinille kirjoittamiselta tunnu. YouTube-kanavallakin aina jotain tapahtuu, ja testituotteita ja -pelejä sekä muuta yhteistyötä tarjotaan enemmän kuin ehdimme ottaa. Jos haluaisimme, saisimme rahaakin mm. advertoriaaleista, joita kysytään päivittäin. Emme halua, emmekä myy mainoksia sisällön sisään.

Clicky on ollut meillä käytössä melkein alusta asti, sillä Google Analyticsissä oli pitkään bugi, joka näytti vääriä lukuja 2-kirjaimisella domainilla. Näin ollen meillä on käytössä vertailulukujakin tosi pitkälle menneisyyteen, ja verrattuna alkutilanteeseen laskua on ehkä 20-30 %, parhaina viikkoina ei ollenkaan. Alkutilanteen jälkeen mm. Peliplaneetta suljettiin, eDome suljettiin ja monta muuta toimijaa on hävinnyt. Mainstream-sivustot uutisoivat nykyisin peleistä ja joudumme "kilpailemaan" paljon suorempaan vaikkapa Ilta-Sanomien kanssa. Jos asiaa tarkastelee puhtaasti lyhyen tähtäimen kaupallisista lähtökohdista niin ei tässä ole koskaan ollut mitään järkeä, ei edes silloin aluksi. Mutta aika pian valkeni, mitä järkeä tässä voi olla.

Ja sillä kommenttien määrällä ei edelleenkään ole suoraa yhteyttä kävijöiden määrään. Kommentteja alkoi tulla sitä vähemmän mitä enemmän porukka alkoi lukea saittia puhelimesta, minkä lisäksi bottien takia kommentointia on pitänyt jatkuvasti vaikeuttaa. Tällä hetkellä mobiilikäyttäjiä on jo kolme neljästä.

Kommentit tulevat meillä suoraan moderointifiidiin ja noin 80 % pitää joka tapauksessa poistaa, koska ne ovat mainoksia, yrityksiä linkittää johonkin asiaan kuulumattomaan tai sitten vain kerrassaan vähäarvoista baittausta. Kävijät eivät ehdi näitä yleensä edes nähdä.

Jäljelle jääkin sitten enää se, että mitä sinä katsot tällä kampanjalla saavuttavasi? Heittelet hienoja sanoja kuten "0-interaktio" etkä kuitenkaan tunnu ymmärtävän mitä sinulle sanotaan. Johtopäätöksesi ovat virheellisiä ja ihan vielä merkittävästi. Tulee lähinnä mieleen, että olemme jotenkin suututtaneet sinut ja/tai sinulla on jokin toinen ns. pitkä peli, jonka vuoksi saitin olemassaolo on piikki lihassasi. Tälle en voi mitään, joten suosittelen että keskityt jatkossa asioihin, jotka a) ymmärrät ja b) missään määrin kuuluvat sinulle.
lainaa
Jjj

10.04.2023 klo 16.38 7 tykkää tästä

Olen lukenut lukenut sivua vuosia ja vierailen useasti joka päivä, en edes tiedä mitä vaihtoehtoja näille peli/viihde uutisille olisi enkä halua ottaa selvää. Tämmöisellä "indie" sivustolla kun lukee jonkun jutun/arvostelun tietää että kirjoittaja on oikeasti sitä mieltä eikä arvostelu ole vain joku piilotettu mainos missä joka elokuva/laite/peli saa automaattisesti sen 4.5 pistettä riippumatta mitä paskaa se tuote oikeasti on. Kiitos kun teette tätä, toivottavasti myös jatkossa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova