Tuorein sisältö

Bowser vapautuu vankilasta etuajassa mutta on yhä velkaa Nintendolle miljoonia dollareita

19.04.2023 klo 20.00 | Luettu: 1612 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenBowser on päässyt vapauteen etuajassa mutta tällä kertaa kyse ei ole tutusta koopakuninkaasta, vaan viime vuonna yli kolmeksi vuodeksi vankeuteen tuomitusta kanadalaisesta Gary Bowserista.

Nintendo Switch -laitteiden modipiirejä suunnitelleen, valmistaneen ja myyneen Team Xecuter -ryhmän toimintaan osallistunut 53-vuotias Bowser kertoi haastattelussa päässeen vapauteen etuajassa ikänsä, terveydentilansa ja Kanadan kansalaisuuden vuoksi.

Vuonna 2020 Dominikaanisessa tasavallassa pidätetty Bowser myönsi vuotta myöhemmin syyllistyneensä laittomaan toimintaan ja alun perin tuomittiin maksamaan vain 4,5 miljoonan dollarin korvaukset Nintendolle.

Näiden korvauksien lisäksi ja aikaisesta vapautumisesta huolimatta Bowser joutuu yhä omien sanojensa mukaan maksamaan Nintendolle vielä 10 miljoonaa dollaria erikseen siviilikanteesta sovittuja korvauksia. Voi hyvinkin tosin olla, ettei Nintendo tule koskaan näkemään koko summaa, sillä Bowserin mukaan korvauksiin voidaan ulosmitata maksimissaan 25-30 prosenttia hänen kuukausituloistaan.

Toistaiseksi Bowser kertoo maksaneensa Nintendolle 175 dollaria vankilan kirjastossa ja keittiössä työskentelystään tienaamista rahoistaan. Muuten Bowser kertoo olevansa tyytyväinen voidessaan palata takaisin Torontoon, nauttimaan Kanadan julkisesta terveydenhuollosta ja työkyvyttömyyseläkkeestään.

Hakkerointiryhmä Team Xecuter on kiistänyt koko ajan syytökset piratismista ja on puolustanut toimintaansa sillä, että sen laitteet ja hakkerointityökalut mahdollistavat harrastajille omien pelien sekä muiden projektien tekemisen Nintendon alustoilla. Yhdysvaltain oikeusministeriö tai Nintendo ei ole argumenteista vakuuttunut ja niiden mukaan valtaosa ryhmän laitteiden kysynnästä on kuitenkin piratismikäyttöä varten, eikä Team Xecuterin väitteillä harrastustoiminnan tukemisesta ole tällöin väliä.

Lähde: Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< Tällä viikolla on pa... Nyt uskaltaa uimaan ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova