Tuorein sisältö

EU hyväksyi Microsoftin Activision Blizzard -kaupat

15.05.2023 klo 18.00 | Luettu: 691 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Microsoftin aikeista/haaveista ostaa Activision Blizzard on uutisoitu useasti ja viimeisin käännehän oli se, että Iso-Britannian kilpailuviranomaiset blokkasivat kaupan etenemisen ja pistivät täten isohkon kapulan rattaisiin.

Microsoftin osalta saatiin tänään kuitenkin hyviä uutisia, sillä New York Times ja monet muut uutisoivat, että EU on kyseisen kaupanteon hyväksynyt.

EU:n viranomaisten mukaan Microsoftin tekemät myönnytykset siitä, että jatkossakin pelejä julkaistaisiin myös muille kuin MS:n omille alustoille, olivat riittäviä. Briteissä isoin kompastuskivi olivat tulevaisuuden pilvipelimarkkinat, joista epäiltiin Xbox-firman rohmuavan liian ison osan. Senkin osalta Microsoft on vakuutellut, että pelejä annetaan myös muiden firmojen pilvipalveluihin pelattavaksi.

Sekä Iso-Britannian että USA:n viranomaiselimissä asioiden käsittely jatkuu ja Microsoft jatkaa päätöksistä valittamista, mihin se EU-päätöksen myötä saanee hieman lisää vipuvartta. On kuitenkin epätodennäköistä, että pelijättiläisten yhdistyminen tulee tapahtumaan 18.7., kuten oli suunniteltu, mikäli kaikki olisi sujunut mutkitta.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Neljä vuotta vanhaan... Vampyyripeli sai vaa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova