Tuorein sisältö

Joukkorahoitussivusto Fig sulkeutui yllättäen kokonaan

29.05.2023 klo 23.15 | Luettu: 751 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenJoukkorahoitussivusto Fig on lopettanut toimintansa kokonaan ja samalla myös sulkeutuivat palvelun verkkosivut, jotka sisälsivät kaikkien päättyneiden sekä yhä aktiivisten kampanjoiden tiedot.

Asiasta tiedottivat muun muassa pelinkehittäjä Double Fine ja pelijulkaisija Gearbox Publishing, jotka olivat käyttäneet sivustoa muun muassa Psychonauts 2- ja Homeworld 3 -pelien joukkorahoituskampanjoissa. Molemmat tahot myös kertoivat siirtävänsä kampanjoita koskevan tiedotuksen jatkossa omille sivustoilleen.

Muihin joukkorahoitussivuihin verrattuna Fig oli poikkeuksellinen, sillä se tarjosi osalle käyttäjistä mahdollisuuden aidosti sijoittaa peleihin ja saada samalla osuus niiden mahdollisista tuotoista. Sivusto myös onnistui tuottamaan tulosta sijoittajille esimerkiksi ensimmäinen alustalla julkaistu peli Kingdoms and Castles tuplasi siihen laitetut sijoitukset. Muita sivuston menestyksiä olivat myös Wasteland 3, Outer Wilds ja Pillars of Eternity 2.

Osa sivuston projekteista kuitenkin päätyi joko perumaan rahoituksen tai antamaan sijoittajille kiinteän palkinnon niiden erilaisten yrityskauppojen vuoksi. Lopulta myös itse Fig-sivusto päätyi Republic-nimisen firman haltuun, jonka toiminta on yrityksen on kuvauksen mukaan "peli-, kiinteistö- ja kryptovaluutta-alalla toimivien startup-yritysten yksityishenkilöille suunnattujen sijoitusmahdollisuuksien kuratoiminen".

Republic oli aiemmin ilmoittanut jo siirtävänsä aiemmat käynnissä olleet Fig-kampanjat omalle järjestelmälleen sekä sulkevansa Fig-sivuston jossain vaiheessa mutta ilmeisesti sivuston kokonaan poistaminen tuli silti yllätyksenä aiemmille kampanjoille.

Lähde: RPS

V2.fi | Mikko Seppänen
< Nintendo esti Gamecu... The Witcher on yksi ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova