Tuorein sisältö

Tulevien VR-pelien häikäisevä kattaus esiteltiin Meta Quest Gaming Showcasessa

02.06.2023 klo 18.25 | Luettu: 958 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Meta Quest -laitteille saapuvia pelejä esiteltiin pian Quest 3 -julkistuksen jälkeen tuoreimmassa Gaming Showcase -tapahtumassa. VR-pelaajia hemmotellaan pian komealla pinolla uusia ja yllättäviäkin nimikkeitä.
Varsinaista show’ta edeltävästi esiteltiin muutamia tulevia pelejä, ensiksi pari mielenkiintoista nostoa niistä.

Rentouttava painepesuripeli PowerWash Simulator VR tuo mielikuvitussiivouksen nautinnot myös VR-maailmaan. Quest 2- ja Quest Pro-versiot julkaistaan tämän vuoden aikana.Omintakeinen Death Game Hotel on etenkin kauhu- ja pulmapeleistään tunnetun Hidetaka Suehiron käsialaa. Tarinatilassa pelaajat uhkapelaavat hengestään, asettaen panoksiksi raajojaan ja ruumiinosiaan. Synkillä ja vinksahtaneilla teemoilla ryyditetyn pelin julkaisuajankohtaa ei vielä tarkennettu.Samba de Amigo ottaa loikan VR-maailmaan. Rakastettu rytmipeli tarjoaa virtuaalista marakassien ravistelua ja rytmikästä karnevaalitunnelmaa 40 hittikappaleen voimin. Julkaisun kerrotaan tapahtuvan syksyn aikana.I Expect You to Die 3: Cog in the Machine on jatkoa vakoojateemaisten huonepakopelien sarjaan. Kolmannessa osassa luvataan olevan mukana uusia tarvikkeita, valeasuja sekä lokaatioita. Peli ilmestyy tämän kesän aikana.Cog in the Machinen luonut Schell Games tarjoaa muutakin: Silent Slayer: Vault of the Vampire on yhden pelaajan kauhupeli, jossa hiiviskellään ja taistellaan verenjanoisia vampyyreita vastaan. Julkaisun ajankohtaa ei vielä paljastettu.Underdogs on fysiikkaan perustuva futuristinen tappelupeli, jossa voitosta kisaillaan valtavien gorilla-mechojen voimin. Toiminta perustuu mechoihin ja kaikkeen, mitä niihin voi varustaa. Tekemistä on areenan ulkopuolellakin, sillä vastustajien kamppeita voi myös sabotoida.Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord tuo kummitusjahdin moninpeleistä nauttivien ulottuville. Tarinatrailerissa esitellään entinen tiedemies, nykyinen superpahis Gustav Hookfaber ja näytetään myös vilahdus Haamujengin uudesta San Franciscon päämajasta. Peli julkaistaan syksyn aikana.Ja sitten urheilun pariin: alun perin 2022 julkaistu NFL Pro Era saapuu myös Meta Quest -kauppaan. Kehittäjä StatusPRO:n mukaan peliä höystetään uuden julkaisun myötä uusilla pelitiloilla, parannetulla moninpelillä sekä muilla uusilla ominaisuuksilla. Peli ilmestyy myöhemmin tänä vuonna.


Racket Club tarjoaa toisen urheilullisen näkökulman tenniksen kaltaisen mailapelin muodossa. Pelaajan tila on rajattu, joten liikkumista ei tarvitse miettiä. Palloa mäiskitään yksin tai verkkomoninpelissä ja sosialiseerata voi kentän laidallakin.Alati kasvava Vampire: The Masquerade -pelien sarja laajenee VR:n suuntaan. Vampire: The Masquerade - Justice on Venetsiaan sijoittuva seikkailuroolipeli, joka julkaistaan Quest 2- ja Quest Pro -versioina tänä syksynä. Trailerissa esitellään miljöitä ja vampiristista toimintaa. Peli ilmestyy loppuvuodesta 2023.Dungeons of Eternity vie nimensä mukaisesti pelaajan loputtomiin tyrmiin. Taistelu perustuu realistiseen fysiikkaan ja uusia aarteita ja vaaroja sisältäviä kammioita generoidaan jokaisella kierroksella. Ikuisuuden Tyrmät julkaistaan tämän vuoden aikana.Alkujaan vuonna 1993 julkaistu The 7th Guest saa Vertigo Gamesilta nuorentavan käsittelyn ja muuntuu VR-silmikoilla ihasteltavaksi pelikokemukseksi. Klassinen kartanomysteeri luodaan uusiksi jopa FMV-kohtauksia myöten – tässäpä jotain odottamisen arvoista nostalgikoille.Arizona Sunshine 2 jatkaa Arizonan polttavan auringon alle sijoittuvaa sarjaa. Tarina alkaa ensimmäisen osan jälkeisestä ajasta, jossa epätoivoisesti etsitään muita selviytyjiä zombeja kuhisevasta Arizonasta. Koiraystävä on sentään tällä kertaa mukana, kuten trailerista voi nähdä. Pelin luvataan ilmestyvän kuluvan vuoden aikana.Stranger Things VR asettaa pelaajan sarjan neljänneltä tuotantokaudelta tutun, Vecnaksi nimetyn yliluonnollisen pahiksen rooliin. Rinnakkaisulottuvuudesta käsin pelaaja ottaa haltuunsa mieliä, aiheuttaa painajaisia ja piinaa parhaansa mukaan Eleveniä ja kumppaneita. Peli julkaistaan talven 2023 aikana.Attack on Titan VR: Unbreakable päästää titaanitaisteluita janoavat sielut jättiläisten kimppuun. Kyseessä on adaptaatio tunnetuista manga- ja animesarjoista ja pelata voi joko yksin tai yhteistyöpelinä. Meno näyttää vauhdikkaalta ja peli julkaistaan Quest 2- ja Quest Pro -versioina talven 2023 aikana.Ylistetty, vuonna 2011 julkaistu Bulletstorm saapuu myös virtuaalitodellisuuteen Bulletstorm VR:n muodossa. Alkuperäisen pelin hengessä VR-versionkin luvataan kuhisevan mutantteja, sisältävän täyden tarinatilan ja onpa mukaan heitetty uuttakin sisältöä. Peli ilmestyy myöhemmin tänä vuonna.Lisää tekemistä toimintaroolipelien ystäville tarjoaa Asgard's Wrath 2. Norjalaiseen mytologiaan perustuvassa pelissä jahdataan velmua Loki-jumalaa erilaisten taisteluiden, tutkimisen ja pulmanratkonnan siivittäminä. Asgard's Wrath 2 julkaistaan talven aikana.Assassin's Creed Nexus VR:stä ei kerrottu tässä vaiheessa juurikaan mitään uutta, mutta lisätietoa projektista tarjotaan Ubisoft Forward -tapahtumassa 12. kesäkuuta.Meta Quest Gaming Showcase -tapahtuman voi kokonaisuudessaan katsoa täältä.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Anne Kukkura
< Queer Games Bundless... Epic Games Storen tä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova