Tuorein sisältö

Microsoft valitti Ison-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomaisen tekemästä päätöksestä - prosessi saattaa jatkua usein kuukausien ajan

27.05.2023 klo 14.00 | Luettu: 577 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Odotetusti Microsoft on tehnyt valituksen Ison-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomaisen (CMA) tekemästä päätöksestä koskien Microsoftin ja Activision Blizzardin välistä kauppaa, kertoo Eurogamer. Aiemmin CMA teki hylkäävän päätöksen, jossa se ei puoltanut yhtiöiden välistä kauppaa. Syyksi viranomainen ilmoitti kilpailun heikkenemisen ja päätöksessä keskiöön nousi pilvipalvelupelaaminen.

CMA:n tekemä päätös on noussut esille enemmänkin, sillä nippu viranomaisia on jo hyväksynyt kaupan. Näihin lukeutuvat muun muassa Kiina, Japani ja EU:n viranomainen. Näistä kukaan ei ole pitänyt CMA:n tavoin kauppaa uhkana.

Nyt Microsoft on toimittanut Iso-Britannian Competition Appeal Tribunalille eli muutoksenhakutuomioistuimelle kirjelmän, jossa yhtiö valittaa CMA:n tekemästä päätöksestä. Kirjelmän voi lukea tästä. Competition Appeal Tribunal on kertonut, että se yrittää käsitellä valituksen yhdeksän kuukauden kuluessa. Mikäli valitus hyväksytään, palautetaan asia takaisin CMA:n käsittelyyn, joka puolestaan luultavasti venyttää kaupan hyväksyntää entisestään.

Luonnollisesti Microsoft kertoo, että kyseessä on väärä päätös ja heidän mukaansa käsittelyssä on tehty useita virheitä. Niiden mukaan esimerkiksi CMA ei olisi ottanut huomioon Microsoftin tekemiä sopimuksia koskien pilvipelaamista. Lisäksi CMA ei ole antanut tarkkaa tietoa, mitä Microsoftin tulisi tehdä, jotta CMA:n huoli laantuisi.

Aiemmin tällä viikolla Windowscentral uutisoi, kuinka heidän mukaansa CMA:n joukoissa istuva vanhempi johtaja olisi työskennellyt aiemmin Sonyn puolella lakiasioiden parissa. Patentti- ja tekijänoikeuksista tunnettu Florian Müller väittää Twitterissä, että samainen henkilö olisi ollut vastuussa CMA:n tekemästä päätöksestä. Windowscentral povaileekin, että CMA:n tekemä päätös voisi olla eturistiriitainen tai vähintään se heikentää päätöksen puolueettomuutta.

V2.fi | Miia Lyyra
< The Lord of the Ring... The Last of Usin mon... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova