Tuorein sisältö

Yhdysvaltain kauppakomissio haastoi Microsoftin oikeuteen estääkseen Activision Blizzard -kaupat

08.12.2022 klo 22.45 | Luettu: 1306 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoftin yritykset saada Yhdysvaltain valvontaviranomaiset hyväksymään suunnitellut jättikaupat pelijulkaisija Activision Blizzardista ovat joutuneet vastatuuleen, sillä FTC eli Yhdysvaltain kauppakomissio on haastanut teknologiajätin oikeuteen estääkseen kauppojen toteutumisen.

Viranomaisten näkemyksen mukaan toteutuessaan 69 miljardin kaupat antaisivat Microsoftille tilaisuuden tukahduttaa kilpailijoitaan ja tehdä haittaa kilpailulle. Kauppakomission kilpailusta vastaavan johtajan Holly Vedovan mukaan "Microsoft on aiemmin osoittanut voivansa ja tulevansa pitämään sisältöä pois kilpailijoidensa alustoilta" ja tästä esimerkkinä toimivat ZeniMaxin pelistudioiden työstämät Xbox-konsoliyksinoikeudella julkaistavat Starfield ja Redfall.

Vedovan kertoo kauppakomission pyrkivän estämään "Microsoftia ottamasta haltuun johtavaa itsenäistä pelistudiota ja käyttämään sitä kilpailijoidensa vahingoittamiseen useilla dynaamisilla ja kasvavilla markkinoilla". Kauppakomission näkemyksen mukaan Activision Blizzard on yksi harvoja kärkikehittäjiä, jotka luovat ja julkaisevat pelejä useille alustoille ja kehittäjät pelit keräävät kuukausittain tällä hetkellä jopa 154 miljoonaa pelaajaa.

Tämä kaikki tosin voisi muuttua jos Microsoft saisi Activision Blizzardin haltuunsa ja teknologiajätillä olisi mahdollisuudet sekä motiivit käyttää pelijulkaisijan suurimpia pelisarjoja kilpailijoidensa vahingoittamiseen esimerkiksi manipuloimalla Activisionin hintoja, heikentämällä Activisionin pelien toimivuutta tai pelaajakokemusta kilpailevilla alustoilla tai jättämällä sisältöä kokonaan pois kilpailijoilta.

Washington Post -lehden mukaan lakijutussa kauppakomissio myös argumentoi, että kaupat antaisivat Microsoftille epäreilun edun sekä heikentäisivät innovaatiota pelitilaus- ja pilvipelauspalveluiden kohdalla.

Nähtäväksi jääkin onnistuuko kauppakomissio torppaamaan kaupan kokonaan, vaan pystyykö Microsoft argumentoimaan oikeudessa, että tarjoamalla esimerkiksi ennennäkemätöntä 10-vuotista sopimusta kilpailijoille ja sitoutumalla monialustajulkaisuihin kaupat eivät aiheuttaisi merkittävää haittaa kilpailulle.

Ottaen huomioon, että Activision Blizzard -kaupat ovat myös Euroopan Unionin ja Iso-Britannian valvontaviranomaisten hampaissa, niin yllättäen vaikuttaakin siltä, että aiemmin myötätuulessa olleet kaupat ovatkin yhtäkkiä joutumassa pahasti karikolle.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Räävitöntä huumoria ... Katso täältä pian al... >

Keskustelut (1 viestiä)

Cubisti

09.12.2022 klo 23.08 2 tykkää tästä

Samainen kauppakomissio yritti aikanaan estää Time Warnerin ja AT&T:n kaupan.

Ei onnistunut.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova