Tuorein sisältö

Jättifirma Embracerin ongelmiin löytyi selitys: yhteistyökumppani Saudi-Arabiasta veti rahoituksen pois

15.08.2023 klo 15.00 | Luettu: 1232 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Runsaasti kysymyksiä herättäneet Embracer Group -pelijätin osakkeiden romahdus sekä sen pelistudioiden kiireelliset sulkutoimenpiteet ovat saaneet selityksen. Axios raportoi, että yli kahden miljardin dollarin tulojen äkillinen peruuntuminen ja siitä koituneet nipistykset johtuivat Savvy Games Groupin vetäytymisestä suunnitellusta yhteistyöstä. Savvy Games Group on kiistellyn Saudi Arabia Public Investment Fund -sijoitusrahaston tukema yhtiö. Sijoitusrahastoa johtaa prinssi Mohammed bin Salman.

Embracer ei kertonut rahoittajilleen 24. toukokuuta järjestetyssä tiedotteessa, mikä yhtiö vetäytyi suunnitellusta sopimuksesta. Kokoluokan puolesta vetäytyjiksi arveltiin muun muassa Amazonia, Sonya, Tencentia ja Microsoftia. Syitä Savvy Games Groupin päätökselle voidaan vain arvailla, sillä yhtiön toimitusjohtaja Brian Ward on kertonut avoimesti halukkuudestaan tehdä Saudi-Arabiasta pelinkehityksen uusi keskittymä, jossa tähdättäisiin seuraavan sukupolven jättihitteihin.

Embracer on vastaanottanut luvatusta rahoituspotista puolet, eli miljardi dollaria viime vuonna. Peliyhtiö on saanut osakseen arvostelua hyväksyttyään rahoitusta moninaisista ihmisoikeusrikkomuksistaan tunnetulta öljyvaltiolta.

Lähde: Kotaku

V2.fi | Anne Kukkura
< Pokémon Go on ladatt... Assassin's Creed Mir... >

Keskustelut (2 viestiä)

Petteri

15.08.2023 klo 17.33 5 tykkää tästä

Hyvä.

Tällästä Woke-paskaa ei saa tukeakkaan.
lainaa
hkslgjwmfns

16.08.2023 klo 07.52

huono nuo oljypohot taas osottaa et ei kannata luottaa patkaakaan sijottelevat rahojaan sinne tanne ja huomenna rahat onkin muualla kun munia kaivellessa paattivatkin laittaa rahansa tanaan makkarateollisuuteen ja huomenna naulatehtaaseen haluavat olla suurimpia kaikessa mut eivat parhaita tai tehda parhaita peleja
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova