Tuorein sisältö

Oikeustaisto Fortnite-tanssin omistajasta jatkuu riitaisana

05.11.2023 klo 14.00 | Luettu: 1257 kertaa | Teksti: Miia Lyyra



Jo vuosien ajan Fortnite-tanssien tekijänoikeuksia on ratkottu oikeudessa saakka. Aiemmin tekijänoikeuksia on ratkottu muun muassa Bel-Airin prinssi -tanssin ja Backpack Kid -liikkeiden suhteen.

Ammattikoreografi Kyle Hanagam nosti viime vuonna syytteen Epic Gamesia vastaan, sillä hänen mukaansa yhtiö oli luvatta käyttänyt hänen tanssiaan, kertoo uutistoimisto Reuters. Tuolloin kanne kuitenkin hylättiin. Nyt asiaan on tullut muutos, kun 9th Circuit US Appeals Court of Appeals päätti, että päätös oli virheellinen.

Hanagamin asianajajan David Hechtin mukaan aiemmin tehty päätös vaikuttaa merkittävästi luovien alan työntekijöihin nykyisessä maailmassa. Tällä hän tarkoitti mm. lyhyitä videoita medioissa. Tähän saakka tapauksia on hylätty, sillä Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto ei rekisteröi esimerkiksi yksittäisiä tanssiliikkeitä.

9th Circuit US Appeals Court of Appeals puolestaan kommentoi, että päätökset ovat ristiriidassa muiden taidemuotojen kanssa. Esimerkiksi sävellyksiä ja tekijänoikeusvaatimuksia käsitellään aivan eri tavalla.

Alla YouTube-video, jossa vertailussa ovat Hanagamin ja Epic Gamesin Fortnite-tanssi.



Lähde: Reuters




V2.fi | Miia Lyyra
< Call of Duty: Modern... The Last of Us -moni... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova