Tuorein sisältö

Pelialan synkkä talvi jatkuu - VR-pelejä tehnyt First Contact lopettaa

02.01.2024 klo 19.59 | Luettu: 842 kertaa | Teksti: Eric Hartin



Viime vuoden ahdinko jatkuu vielä toistaiseksi, sillä PSVR:lle pelejä julkaissut First Contact lopettaa. Julkistus tapahtui joulun alla Facebookissa ja virallisena syynä listattiin alan VR-tuen vähyys.

Vielä muutamia vuosia sitten VR:n oli tarkoitus olla pelinkehityksen seuraava askel, mutta toistaiseksi se on jäänyt rajattuun käyttöön. Tämä ei ole julkaisijoiltakaan jäänyt vähälle huomiolle, mikä on näkynyt vähentyneenä tukena vuosien varrella. PlayStationeille Firewall-pelejä tehnyt First Contact onkin tämän tuloksena tulilinjalla. Yritys julkaisi ensimmäisen pelinsä vuonna 2018.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Eric Hartin
< Square Enixin pomo v... Tekken 8:n värisokeu... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

03.01.2024 klo 00.59 5 tykkää tästä

VR-yleisöä rajaa entisestään markkinoiden sirpaloituneisuus. Playstationilla on paljon yksinoikeuspelejä, Metalla on paljon yksinoikeuspelejä, samoin PC:llä, vaikka niitä voikin Metan vehkeillä pelata. Metan pelit on jakautuneet vielä niihin joita pitää pelata PC:llä ja niihin joita varten pitää hommata Quest. Eikä edes Quest 2:n ja 3:n pelit ole kokonaan yhteensopivia. Eikä PSVR ja PSVR2.

Muussa pelibisneksessä on sama ongelma, mutta se ei haittaa koska ala on niin iso. Aktiivisia VR-pelaajia taas on niin vähän että hyvällekään pelille ei vain ole tarpeeksi ostajia, koska kaikki kököttävät omissa aidatuissa puutarhoissaan. Tämäkin nurin mennyt pulju teki pelejä pelkästään Playstationille.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova