Tuorein sisältö

VR-rintamalla tapahtuu: Meta Quest 2 kallistuu elokuussa 100 dollarilla ja Sony esittelee PSVR2:n käyttäjäkokemusta

27.07.2022 klo 23.15 | Luettu: 1305 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMeta eli entinen Facebook on yllättäen ilmoittanut nostavansa aiemmin Oculus-merkin alla myytyjen Meta Quest 2 VR-lasien hintaa 100 dollarilla heti elokuun alusta lähtien.

Hinnankorotus tulee koskemaan sekä 128 GB että 256 GB malleja, jolloin vähemmällä tallennustilalla varustettujen VR-lasien hinta nousee yli 30 prosentilla 300 dollarista 400 dollariin ja vastaavasti kalliimpi malli on jatkossa 25 prosenttia hintavampi maksaen entisen 400 dollarin sijaan 500 dollaria.

Firma ei ole täsmentänyt miten hintamuutos tulee näkymään muilla markkina-alueilla mutta ottaen huomioon, että hinnankorotuksen syyksi kerrotaan "nousseet valmistus- ja toimituskulut", niin on hyvinkin mahdollista, että myös Euroopassa ja muualla maailmassa Quest 2 -lasien hinta tulee nousemaan.

Pienenä lohdutuksena Meta lupaa kaikille elokuun ja joulukuun välissä Quest 2 -lasit hankkiville kaupan päälle VR-pelien parhaimmistoon kuuluvan Beat Saberin mutta käytännössä 30 dollarin arvoisesta pelistä huolimatta jos Quest 2 -lasit kiinnostavat ja se on taloudellisesti mahdollista, niin kannattaa hankkia VR-lasit vielä ennen kuun vaihdetta.

Käyttökokemuksia Meta Quest 2 VR-laseista löytyy esimerkiksi V2.fi:n toisen Mikon artikkelista ja kommenteista.

Toisaalla VR-rintamalla taas Metan kilpailija Sony esitteli ensimmäistä kertaa tulevan PlayStation VR 2 -lasien käyttäjäkokemusta ja japanilainen teknologiajätti näyttäisikin lainaavan useita ominaisuuksia, joita on nähty juurikin esimerkiksi Metan Quest VR-laseissa.

Jatkossa PlayStation VR -pelaajien ei tarvitse enää hapuilla käsiinsä ohjaimia tai nostella visiiriä etsiäkseen niitä, sillä Sony tuo laitteelleen myös muualla nähdyn see through -tilan, jolloin pelaaja näkee ympäristönsä mustavalkoisena laitteen kameroiden läpi.Sony on myös panostanut tulevan VR-laitteensa kanssa enemmän ympäristön huomioimiseen, sillä jatkossa PSVR2-käyttäjät voivat muiden VR-lasien tapaan piirtää itselleen määritellyn pelialueen, jonka rikkomisesta laitteisto huomauttaa ja tämän lisäksi PSVR2 myös skannaa pelaajaa ympäröivän alueen ja osaa ilmeisesti huomioida huonekaluja tai lattialla lojuvia esineitä.Striimaajia taas varmasti kiinnostaa mahdollisuus lähettää pelikuvaa eteenpäin uuden Broadcast-ominaisuuden ansiosta, joka käyttää hyväkseen erikseen hankittavaa PlayStation 5:n HD-kameraa. Toistaiseksi Sony ei ole ilmoittanut toimiiko toiminta myös vanhemmalla PlayStation kameralla vai ainoastaan uudella.

Sony myös vahvisti laitteen teknisiä yksityiskohtia eli VR-pelitilassa laite käyttää 4000 x 2040 resoluutiota HRD-tilassa (2000 x 2040 per silmä) ja toimii 90Hz/120Hz virkistystaajuudella. PSVR2 tukee myös aiemman PlayStation VR -lasien tavoin elokuvasisällön katsomista ja silloin laite toimii 1920x1080 tarkkuudella 24/60Hz sekä 120Hz virkistystaajuuksilla.

PlayStation VR 2 -laitteen hintaa tai julkaisupäivää ei vielä ole tiedossa mutta ottaen huomioon, että Sony on alkanut jakamaan viime aikoina yhä enemmän yksityiskohtia laitteen ominaisuuksista, niin todennäköisesti laitteesta kuullaan vielä lisää syksyn aikana.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< GTA VI sijoittuu Mia... CD Projekt Red täytt... >

Keskustelut (1 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

28.07.2022 klo 10.22

PSVR2 on siis spekseiltään Reverbin luokkaa. Hyvä että konsoliraudasta löytyy ainakin sen verran puhtia. Toivottavasti systeemistä tulee suosittu ja VR-pelejä aletaan tehdä enemmän, varsinkin multiplattareita.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova