Tuorein sisältö

Vuosien oikeustaisto ja lakimuutos tuottivat hedelmää - Fortnite tekee paluun Apple-laitteille pitkän poissaolon jälkeen

26.01.2024 klo 12.00 | Luettu: 772 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Epic Games on kertonut tuovansa suositun Fortniten takaisin osaksi Apple-laitteiden pelivalikoimaa. Fortnitea ei ole voinut pelata Apple-laitteilla vuoden 2020 jälkeen, sillä Apple ei hyväksynyt kolmansien osapuolten kauppapaikkoja iOS-laitteilla.

Paluun takana on muuttunut EU-lainsäädäntö, joka tulee voimaan maaliskuussa. Tämän johdosta Apple on kertonut, että se sallii jatkossa kolmansien osapuolen kauppapaikat omilla laitteillaan. Uusi laki on nimeltään DMA-digimarkkinalaki.
Lainsäädännöstä huolimatta Apple on halukas tulopuolen osinkoihin, joten voi olla, että Epic Games joutuu maksamaan Forniten paluusta sievoisen summan. Toisaalta Epic Games tekee myös valtaisaa tuloa oman kauppapaikkansa kautta.

Epic Gamesin Tim Sweeney ottikin kantaa uuteen lakiin, sillä hänen mielestään Apple ei aio jatkossa noudattaa lakia. Hänen mukaansa yhteistyö ja kauppapaikkojen laajenemisen mahdollisuus on edelleen haastavaa. Sweeneyn mukaan Apple asettaa alustoilla toimiville kauppapaikoille ylimääräisiä maksoja, joiden hän epäilee rikkovan uutta lakia. Uuden DMA:n mukaan lain pitäisi lisätä kilpailua markkinoilla, ei vähentää sitä.

Epic Games ja Apple ovat käyneet aiheesta myös oikeudenkäyntiä vuosina 2020-2021. Oikeudenkäynnin kulusta voit lukea aiemmasta uutisesta.





Lähde: VGC

V2.fi | Miia Lyyra
< Death Stranding Dire... Suomen pelimuseo täy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova